Hét és félmillió euróval kurtítanák meg Schumachert

2003.03.19. 09:49
A Ferrarinak spórolnia kell, így a Forma 1-es címvédő Michael Schumacher sem lehet kivétel, aki még így is többet keresne, mint Barrichello, Montoya és Coulthard összesen.
Az Ausztrál Nagydíj után - hosszú idő után nem lett dobogós Michael Schumacher - látott napvilágot a hír, hogy a Ferrari meghosszabbítaná ugyan az ötszörös világbajnok szerződését, de korántsem a korábbi kondíciókkal. A jelenlegi szerződése 2004-ig szól, vagyis a következő évben is megkapná a német a garantált 45 millió eurót, utána viszont már nem.

A Fiat tartozása is közrejátszanak a csökkentésben

A The Sun értesülései szerint hét és félmillióval kívánja az olasz csapat megkurtítani Schumachert, és azért van erre a lépésre szükség, mert az istálló az utóbbi években túlköltekezett valamelyest. (Emellett a Fiatnak is jelentős tartozásai vannak.)

Schumacher tehát 37 és félmillió euróval kellene hogy beérje, és ez az összeg még mindig több, mint Coulthard, Montoya, valamint a csapattársa, Barrichello és az öccse éves jövedelme összesen.

Weber tájékoztatja majd a Ferrarit

Hogy ezek után Schumacher miként lép, arról még nem érdemes találgatni, a menedzsere Willi Weber azonban elmondta, hogy beszéltek már az új szerződéstervezetről. Biztosnak tekinthető, hogy Weber lesz az, aki majd a Ferrarihoz járul, amennyiben a címvédő hajlandó lesz beszélni erről.