Brazíliában már a McLaren a favorit

2003.04.03. 22:42
Az angol istálló pilótái idén kettőből kettőt nyertek, így már az ötszörös világbajnok is őket tartja esélyesnek. Fociban azonban még biztosan a német a legjobb, szerdán a brazil bajnokcsapat ellen is betalált.
A Forma-1-es pilóták szerdán, illetve csütörtökön érkeztek meg a hétvégi Brazil Nagydíj színhelyére, Sao Paolóba, melynek Interlagos nevű pályán vasárnap kerül sor az idei világbajnoki sorozat harmadik futamára.

A gyepen nem hibázik a világbajnok

Michael Schumacher a UNICEF nagyköveteként szerdán egy jótékonysági futballmérkőzésen vett rész, melyen az általa szervezett csapat - 15 ezer néző előtt - 3-3-as döntetlent ért el a brazil bajnok FC Santos gárdája ellen. Pelé egykori csapatában szerepelt a brazil labdarúgás két tinédzser zsenije, Robinho és Diego is. Előbbi egy köténnyel köszöntötte Schumachert rögtön a meccs elején, gárdájának azonban nem sikerült legyőznie a világbajnok csapatát.

"Nagyon nagy élmény volt egy profi alakulat ellen játszani, remekül éreztem magam" - nyilatkozta a lefújás után Schumacher, aki büntetőből szerzett egy gólt is.

"Előbb-utóbb újra nyerni fogunk"

A meccs után azonban már arról beszélt, mi várható a vasárnapi versenyen.

"A McLarenek a Brazil GP esélyesei. Ennek leginkább az azoka, hogy a szezonkezdet nem a Ferrari tervei szerint alakult. Én és a csapat is követtünk el hibákat, de abban biztos vagyok, hogy előbb-utóbb ismét nyerni fogunk" - nyilatkozta az idén eddig csak egy hatodik és egy negyedik helyet jegyző német pilóta.

A Malajziában élete első győzelmét szerző Kimi Raikkönen szintén nem tartja lehetetlennek, hogy az ezüstnyilak újra megfogják a Ferrarikat.

A Jégember újabb sikerre készül

"Idén már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk legyőzni a Ferrarikat. Miért ne sikerülhetne újra, itt, Brazíliában is?" - szólt a hoggadtsága miatt Iceman-nek, azaz jégembernek becézett finn, aki csütörtökön új csapattársat is kapott.

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója ugyanis bejelentette, hogy a McLaren a szezon végéig tesztpilótának szerződtette Pedro De La Rosát. A spanyol leginkább Alex Wurzzal, az istálló másik teszterével fog együtt dolgozni, akiről kedden azt hitték az orvosok, hogy elkapta az atípusos tüdőgyulladást, ám szerdára szerencsére kiderült, hogy csak egy egyszerű megfázásról volt szó.

Barrichello fogadkozik

A Sao Paolo-i közönség természetesen annak örülne leginkább, ha egy hazai pilóta nyerné a futamot, és Rubens Barrichello szerint idén a szokásosnál is nagyobb az esély arra, hogy helyi versenyző diadalmaskodjon.

"A Brazil Nagydíj megnyerése számomra felérne egy világbajnoki címmel. Harminc, húsz, illetve tíz évvel ezelőtt is brazil pilóta győzött Interlagosban, ami persze lehet, hogy csak véletlen, de én mindent elkövetek, hogy ez a széria ne szakadjon meg" - fogadkozott egy szokatlan sorozat megemlítésével Rubinho.

Harminc éve, 1973-ban Emerson Fittipaldi, 1983-ban Nelson Piquet, míg tíz éve, 1993-ban a legendás Ayrton Senna nyert Interlagosban, azaz a számok újra hazai sikert jósolnak