Villeneuve: Schumacher megint hibázni fog

2003.04.17. 10:42
Kétszázezer eddig csalódott Ferrari-szurkoló várja, hogy a világbajnoki címvédő megnyerje az első európai futamot. A San Marino-i hazai pályának tekinthető, de Villeneuve szerint Schumacher megint hibázni fog, mert nem képes elviselni a stresszt.
A világbajnoki címvédő Michael Schumachernek idén még nem sikerült dobogóra állnia, miután mindhárom futamon - Ausztrália, Malajzia, Brazília - hibázott. Most azonban nagyon fogadkozik, hogy megtörik a sorozat, és mindent meg is tesz ennek érdekében. (A napokban kifejtette, hogy bízik a régi autóban.)

Fisichellával és Trullival focizott kikapcsolódásként

A szerdai napjának egy részét például futballozással töltötte. "Szükségem van a játékra, mert ekkor vagyok képes teljesen kikapcsolódni, csak ilyenkor nem gondolok az előttem álló feladatokra. Fisichella és Trulli pedig nagyszerű partner a játékban" - magyarázta.

A Bildnek nyilatkozó, névtelenséget kérő Ferrari-bennfentes szerint Schumacheren szemlátomást érezhető a feszültség, mert pontosan tudja, hogy kétszázezer fanatikus Ferrari-drukker várja tőle a győzelmet. "Egyértelműen jót tesz neki, hogy a felesége, Corinna mellette van, és a tesztek, az edzések valamint az értekezletek között képes vele megosztani a problémáit, és kevésbé lesz stresszes" - hangoztatta.

"Eddig tudott javítani, most nem fog"

A kanadai Jacques Villeneuve, a 97-es év világbajnoka ugyancsak arról beszélt, hogy Schumacheren hatalmas a nyomás. "Ha Michael nemrégiben hibát vétett, akkor képes volt újra meg újra kijavítani, ezúttal azonban nem fog összejönni neki."