Elhunyt a Schumacher-anyuka

2003.04.20. 11:35
Vasárnap reggel elhunyt a Schumacher-testvérek édesanyja, Elisabeth, közölte az MTI. Az 55 éves asszony szombaton kerpeni otthonában összeesett, és belső vérzésekkel szállították a kölni kórházba, ahol a műtétet követően az orvosok mesterséges mélyalvásban tartották, de már nem tudták megmenteni az életét.
Elisabeth Schumacher
Fotó: EPA/Heinz Unger
Édesanyjuk halála ellenére indulnak a Schumacher-testvérek a 14 órakor kezdődő Forma-1-es San Marinó-i Nagydíjon. Ezt Michael és Ralf csapata, a Ferrari, illetve a Williams-BMW jelentette be. A két pilóta a futammal kapcsolatos valamennyi hivatalos eseményen jelen lesz. Az ötszörös világbajnok Michael az első, öccse pedig a második rajtkockából vág neki a futamnak. A Nemzetközi Automobil Szövetség közlemény jelezte, együtt érez a két pilótával, és osztozik gyászukban.

A fivérek szombaton a szombati időmérő edzést követő sajtótájékoztató után hazarepültek, és meglátogatták kómában fekvő anyjukat, majd vasárnap reggel visszatértek Imolába. Az újságírók egyelőre csak Ralfot látták, aki napszemüveget és fekete inget viselt.

Ferrarik és Williamsek az első két sorban

A Ferrari sikerét hozta a San Marino-i GP második időmérője. Michael Schumacher érte el a legjobb időt, mögötte öccse, Ralf Schumacher végzett a Williamsszel a második helyen. A második sorban szintén egy Ferrari - Barrichello - és egy Williams - Montoya - található, majd az ismét remeklő Webber és Raikkönen következik. A negyedik sorból Villeneuve és Alonso, az ötödikből Button és Panis várhatja a vasárnapi rajtot.