Szeptemberig csúszhat az új McLaren bemutatkozása

2003.07.08. 12:05
A McLaren vezetői szerint kevés az esély arra, hogy a következő, silverstone-i futamon bevetik az új autójukat. Ha "elcsúsznak", akkor a szabályoknak megfelelően már csak szeptemberben rajtolhat vele Räikkönen.
Nem tudta csökkenteni hátrányát az elmúlt két futamon az összetett pontverseny második helyén álló Kimi Raikkönen, Michael Schumacherrel szemben, sőt: nürburgringi kiesésének, és magny cours-i fékproblémáinak köszönhetőn nyolc pontra nőtt a különbség.

Dennis: Kevés az esély

A McLaren vezetése már az Európa Nagydíjra ígérte, hogy elkészül az új autóval, amely a Ferrarik és a Williamsek komoly riválisa lesz. Raikkönen két hete feltehetően az új motorral állt rajthoz, de az nem vált be, és a verseny felénél elfüstölt.

A McLaren vezetője, Ron Dennis szkeptikusan nyilatkozott az új modell gyors bevetéséről. "Mindent megteszünk azért, hogy Silvertone-ban már az MP418-cal álljanak rajthoz a versenyzőink, ám erre kevés az esély" - mondta.

Kényszerhelyzetben a Ferrari is

Mindez azonban azt is előrejelzi, hogy csak szeptemberben, Monzában vethetik be, mert az Angol Nagydíj után életbe lép a tesztelési tilalom, és a Német valamint a Magyar Nagydíjon a régi autó módosított, ugyanakkor többnyire versenyképtelen változatával kell indulniu a pilótáknak. (A tilalom valamennyi csapat számára egyidejűleg érvényes, ezért van kényszerhelyzetben a jelentős változtatásokra készülő Ferrari is.)

Az új kocsival eddig számos probléma adódott, Az egyik legfelkészültebb tesztpilóta, az osztrák Alexander Wurz többször kicsúszott vele, és néhány hete nem ment át a törésteszten sem.