Fittipaldi Montoya vadállatiságáról

2003.08.11. 14:06
A német Bild által megszólaltatott egykori világbajnokok és szakértők közül valamennyi arra tippel, hogy Michael Schumacher nem fogja megszerezni hatodik világbajnoki címét, mert a kolumbiai Juan Pablo Montoya megelőzi.
Múlt hét végi Német Nagydíjon aratott győzelme után Juan Pablo Montoya mindössze hat pontra csökkentette hátrányát az összetettben vezető Michael Schumacherrel szemben. Azóta folynak a találgatások, vajon kitart-e a lendülete a hátralévő négy futamon, és megszerzi élete első világbajnoki sikerét.

Biztonságosan, nagy tempóban

A francia Jacques Lafitte, az egykori Forma-1-es pilóta azt fejtegette, hogy Schumachernek '94-ben volt utoljára ilyen nehéz éve, mint most.

A kétszeres világbajnok brazil Emerson Fittipaldi továbbment. "Montoyában előjönnek a vadállati ösztönök a versenyeken, ha üldözni kell valakit. Kiváló versenyző alkat, és most már biztonságosan is tud elképesztő tempót diktálni. Bebizonyította: bárkit képes legyőzni. Montoya hamarosan csatlakozni fog a nagy egyéniségekhez, idén pedig elkezdődik a Montoya-korszak."

Stewart: Montoya nem ijedős

A háromszoros győztes Jackie Stewart azt emelte ki, hogy Montoya Ralf Schumacherrel szemben a nehéz pillanatokban sem riad vissza a kockázatos előzésektől, és siker fogja koronázni erőfeszítéseit.

A BMW egyik névtelenséget kérő mérnöke hangsúlyozta, hogy soha ennyire motiváltnak nem látta még a kolumbiai versenyzőt. "Kézzelfogható közelségbe került számára élete nagy álma, a világbajnoki cím, és a tény nap mint nap megsokszorozza az erejét" - értékelt.

Ralf nem segíthet a bátyjának

Ralf Schumacher a múlt héten kijelentette, hogy csapattársát, Montoyát segíti, nem pedig a bátyját a hátralévő futamokon.