Lauda Montoyára, Alesi Schumacherre voksol

2003.08.12. 12:14
Az osztrák F-1-es legenda szerint a kolumbiai könnyedén világbajnok lehet. Jean Alesi és a magyar ralibajnok favoritja viszont Schumacher.
Hétfőn Emerson Fittipaldi és Jackie Stewart beszélt arról, ki a világbajnoki favoritja, kedden pedig két újabb volt Forma-1-es pilóta árulta el, szerinte Michael Schumacher vagy Juan Pablo Montoya lesz-e a világbajnok.

Niki Lauda, háromszoros F-1-es világelső csatlakozott Fittipaldi és Stewart véleményéhez, vagyis Montoya sikerére számít.

"a Ferrarinak nincs esélye"

"Montoya világbajnok lehet, ha a hátralévő négy verseny mindegyikén két ponttal többet szerez, mint Schumacher. Ez pedig nem csupán lehetséges, hanem valószínű is. Ha a Williams-BMW továbbra is úgy megy majd, mint az utóbbi két hónapban, a Ferrarinak nincs esélye" - mondta határozottan az osztrák, aki a hetvenes években két vb-elsőséget is szerzett a Ferrarinak.

Kétségtelen, hogy az utóbbi hat versenyen Montoya ötven pontot szerzett, Schumacher pedig csak harminchármat, de a németnek még mindig van hat egység előnye négy futammal a zárás előtt.

Jean Alesi azonban nem csak ezért tartja - az ex-világbajnokokkal ellentétben - Michael Schumachert a favoritnak.

"Schumachert sosem lehet leírni"

"Schumacher a legnagyobb bajnokok közé tartozik, s olyan tapasztalatokkal rendelkezik, amelyekkel a többiek nem. Ez döntő lehet a végelszámolásnál - nyilatkozott az angol Daily Mirror nevű lapnak a francia, aki egyetlen F-1-es futamgyőzelmét épp egy Ferrarival aratta az 1995-ös Kanadai GP-n.

Janika szerint Schumacher fog nyerni
"Michael Schumachert tartom esélyesebbnek a világbajnokságra, szerintem a Hungaroringen is ő fog győzni. Harcos versenyző, aki sosem adja föl, s mivel már csak néhány futam van hátra, Magyarországon is nyernie kell ahhoz, hogy világbajnok legyen" - mondta a többszörös magyar ralibajnok, Ifj. Tóth János.

Az utóbbi futamokon Michael Schumacher önmagához képest gyengén szerepelt, de Alesi szerint épp az az ötszörös bajnok legnagyobb erénye, hogy a nehéz pillanatokban képes felállni a padlóról.

"Michael tudja, hogy mi szükséges a világbajnoki cím megszerzéséhez, de ennek ellenére roppant nehéz dolga lesz az utolsó négy futamon. Őt sohasem lehet leírni, még a legnehezebb szituációkban sem. Akkor is eredményes, amikor már senki sem számít erre" - szólt a korzikai származású pilóta, aki napjainkban a német túraautós-sorozatban (DTM) szerepel.