Már csütörtökön életre kelt a Hungaroring

2003.08.22. 02:07
Bár autóba még nem ültek, de a pályára már azonnal Budapestre érkezésük után kimentek a pilóták.
A XVIII. Forma-1-es Magyar Nagydíj hivatalos programját megelőző utolsó "nyugodt" napon, csütörtökön már nagy volt a nyüzsgés a helyszínen, a jelentősen átalakított Hungaroringen.

Fotó, autogram, bolondozás

Tekintse meg fotóinkat
Jónéhány pilóta megérkezett már a délelőtti, illetve a kora délutáni órákban Budapestre, és sokan közülük már a pályára is kimentek. Autóba persze még nem ültek - a hétvége programja csak pénteken kezdődik -, legtöbben interjúkat adtak, autogramot osztogattak vagy a rajongóikkal fényképezkedtek.

Ralf Schumacher a lakóbuszának az erkélyén telefonálgatott, magára vonva tucatnyi fotóriporter figyelmét. A német olyannyira kedvelt volt a fotósok körében, hogy az 1997-es világbajnokot, Jacques Villeneuve-öt csak a legnagyobb szurkolói vették észre, és állították meg egy-egy aláírásért.

A világbajnoki címre is reális eséllyel pályázó Juan Pablo Montoya látványosan lejattolt az összes szerelőjével a megérkezése után, majd néhány ismerőssel beszélgetett a paddockban.

David Coulthard egy komoly üzletemberre hasonlított, amit talpig fekete mcLarenes szerelésében szinte futólépésben közeledett csapata sajtóhelyisége felé, ám egy fiatal hölgy kérésére ő sem tudott nemet mondani, és egy fotó kedvéért megszakította a vágtáját.

Mindössze két pilóta dolgozott - és persze a szerelők, akik kitolták a kocsikat a mérlegelésre, illetve a kerékcserét próbálgatták - , a Minardi versenyzői, Jos Verstappen, és a szezon közben szerződtetett újonc, Nicolas Kiesa a Bridgestone mérnökeivel tárgyaltak teljes titokban majd félórán át.

Az egyetlen versenyző, aki - ki tudja miért - overallt öltött csütörtökön, Jarno Trulli volt, a renault-s lehúzott cippzárú kezeslábasában sétálgatott a depó és kamionsor (paddock) között, melyhez különleges, az autóversenyzőktől szokatlan, fehér cipőt viselt.

Montoya, Ralf Schumacher és Raikkönen is optimista

Interjúra a pilóták csak a kötelező sajtótájékoztatón vállalkoztak, melyek közül az érdekesebb kérdésekre adott válaszokat idézzük.

Juan Pablo Montoya a világbajnoki esélyeiről: "Remek helyzetben vagyunk, én és a csapat is, de még négy futam hátra a van a szezon végéig. Fair csatára számítok, amelyet bárki megnyerhet, és amelyben bármi megtörténhet. Versenyről-versenyre jobbak vagyunk, de higgadtnak kell maradnunk a mogyoródi futamon. Az viszont fontos, hogy a kínálkozó lehetőségeket jól használjuk ki".

Ralf Schumacher válasza arra a kérdésre, hogy hajlandó-e vállalni a másodhegedűs szerepét, és segíteni Montoyának megnyerni a vébét?

"Szerintem Montoyának nincs szüksége az én segítségemre, ezt Hockenheimben is bebizonyította. Még számomra sem úszott el teljesen a világbajnokság, ezért a csapatsorrend felállításával még várjunk egy kicsit."

Kimi Raikkönen nem beszélt sokat, de ebből kiderült, még ő sem mondott le róla, hogy világbajnok legyen:"Még semmi sem dőlt el. Négy futam van hátra a szezonból, amelyen a maximumot fogom nyújtani, és ugyanez igaz a csapatra is. Németországban szerencsétlenül alakultak a dolgok, de bízom benne, hogy a Hungaroringen sok pontot szerzek, és közelebb kerülök az élen állóhoz".

klikk képre!
Baumgartner Zsolt, Magyarország első Forma-1-es tesztpilótája szintén a paddockban járkált, beszélgetett, aláírásokat osztogatott, ám röviden az Indexnek is nyilatkozott. "Remélem pénteken sok magyar néző lesz a pálya körül, mert feldob, ha szurkolnak nekem. Nincs bennem teljesítménykényszer az elvárások miatt, arra törekszem, hogy ugyanolyan jó munkát végezzek, mint Hockenheimben. Ebben segít a két állandó Jordan-pilóta, Giancarlo Fisichella és Ralph Firman is. Egyáltalán nem izgulok, azt hiszem, ismét rendben megy majd a tesztvezetés".