Baumgartner újabb esélye

2003.09.11. 20:27
Baumgartner Zsolt a Hungarorig után a monzai Forma-1 futamon is részt vehet, ha a Jordan csapatfőnöke meg tudja győzni szponzorait, hogy ne ragaszkodjanak mindenáron egy angol pilótához. A Jordan pilótája, Ralph Firman ugyanis sérülése miatt nem indulhat a hétvégi monzai futamon.
Sid Watkin, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi bizottságának vezetője csütörtökön közölte Ralph Firmannel, a Jordan versenyzőjével, hogy a Hungaroringen szerzett saroksérülése miatt Monzában sem állhat rajthoz. "Nagyon szomorú vagyok, hogy nem vehetek részt az Olasz Nagydíjon. Watkins doktor szerint saroksérülésem miatt nem tudnék a többi versenyzőre kellően figyelni, ezért most nem ülhetek autóba" - nyilatkozta a pórul járt versenyző.

Szerődéses akadályok

Az MTI információi szerint Eddie Jordan, a Jordan-Ford csapatfőnöke azt szeretné, hogy a Forma-1-es Olasz Nagydíjon ismét Baumgartner Zsolt helyettesítse Firmant. A csapatfőnök döntését csak pénteken hozza nyilvánosságra, mert csapata szerződése szerint mindenképp rajthoz kellene állítania egy angol pilótát, csakhogy első számú versenyzője, Fisichella olasz. Emiatt felvetődött másik két tesztpilóta monzai indulása is: a skót Allan McNishé (Renault) és az angol Anthony Davidsoné (BAR-Honda).

Baumgartner reménykedik

Baumgartner Zsolt egyelőre csak a péntek délelőtti kétórás, négycsapatos tesztelésre összpontosít, ugyanakkor bízik abban, hogy ő helyettesítheti majd Ralph Firmant a Forma-1-es Olasz Nagydíjon Monzában.

"Remélem, hogy ugyanolyan jól sikerül majd a gyakorlás, mint múlt szerdán, amikor tizennyolcadik lettem" - mondta a huszonkét éves magyar versenyző az MTI-nek.