A szponzoroktól függ Baumgartner F-1-es indulása

2003.12.17. 18:37
A Minardi-szerződés készen áll, és ha a szponzorok segítenek, jövőre egy magyar versenyző is indulhat a Forma-1-ben. Interjú Frank Tamás menedzserrel.
Index: Mindössze egy hete jelezte, hogy felvette a kapcsolatot a Minardi csapattal, de úgy látszik, Baumgartner Zsolt máris szerződést kap az istállótól. Mit tartalmaz pontosan a Minardi ajánlata?

-Baumgartner Zsolt írásos ajánlatot kapott a Forma-1-es Minarditól, melyben közlik, hogy szeretnék őt versenypilótának szerződtetni a 2004-es szezonra.

Index: Mitől függ, hogy jövőre az egyik F-1-es autóban láthassuk a magyar versenyzőt?

-Ez csak a szponzorokon múlik. Ha az eddigi támogatóinkhoz sikerül újabbakat találni, akkor Zsolt aláírhatja a szerződését, és egy hét múlva már hivatalos F-1-es pilóta lehet.

Index: Mennyi az esély arra, hogy sikerül még befektetőtek találni?

-Már tárgyalunk újabb szponzorokkal, vannak ígéreteink, eddig minden biztatóan alakul.

Index: A Jordan istálló talán híresebb, mint a Minardi, miért éri meg a szponzoroknak, hogy a Minardiban is támogassák Zsoltot?

-A Minardi-szerződés igen előnyös, jobb, mint amit a Jordantől kaptunk volna. Több reklámhelyünk lenne az autón, így a szponzoroknak is nagyon megérné támogatni az egyetlen magyar F-1-es pilótát.

Index: Mikor derül ki, hogy a Forma-1-be kerül-e Zsolt?

-A Minardi istálló vezetői karácsonyig mindenképpen le akarják zárni a tárgyalásokat. A december 24-i dátum igen fontos, ugyanis ezt a napot szabták meg határidőnek.