Schumacher nem tart a McLarentől

2004.01.27. 16:15
A világbajnoki címvédő Michael Schumacher úgy tartja: annak ellenére, hogy riválisaikkal szemben később kezdték a tesztelést, nincsenek hátrányban. Csapata szerinte kiváló munkát végzett, és ezúttal is megcélozza az elsőséget. "Olyan vagyok, mint a jó bor, minél öregebb, annál jobb" - mondta.
Miután hétfőn a Ferrari főhadiszállásán, Maranellóban bemutatták a 2004 új modellt, a hatszoros világbajnok, Michael Schumacher a jövő évi esélyeket illetően is nyilatkozott. Elsőként méltatta csapatát, amelyik szerinte kiváló munkát végzett. "Ez az autó gyorsabb, mint a tavalyi, megbízhatóbb is, így nem is lehet más célom, hogy újra világbajnoki címet szerezzek" - jelentette ki. (A fiatalabb generáció ugyanakkor biztos benne, hogy letaszítja őt a trónról.)

Nem a tesztelésnél kell előzni, hanem a versenyen

A német sporttelevízió, a DSF azon kérdésére, miszerint nem gondolja-e úgy, hogy túl későn kezdték a tesztelést, határozott nemmel felelt. "A szélcsatornában rengeteg adatot gyűjtöttünk össze, és nekünk soha nem volt az a célunk, hogy forradalmi változtatásokat hajtsunk végre az autón, megelégedtünk néhány apróbb hasznos módosítással. Való igaz, hogy a riválisaink korábban kezdték a munkát, már két hete róják a köröket. De attól, ha valaki megelőzi a másikat a téli verseny nélküli időszakban, korántsem biztos, hogy a futamokon is előtte lesz a rajtsorrendnél, vagy a győzelmi dobogón" - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy a Williams-BMW már korábban is próbálkozott jelentős módosításokkal, de ezek közül nem vált be mindegyik. Hozzátette: három kocsi - Ferrari, McLaren, Williams - ugyanazon a színvonal áll, és a Reanult-ról sem szabad megfeledkezni. Ennek a vélekedésében azonban némiképp ellentmond, hogy a svájci Blickben úgy nyilatkozott: nem tart a tavalyi második finn Räikkönentől, Coulthardot pedig a középszerű jelzővel illette.

Nem veszítette el a motivációját

A DSF-nek arról is beszélt, hogy egyáltalán nem veszítette el motivációját, mi több: soha annyira nem serkentette semmi, mint a hetedik elsőség megszerzése. "Olyan vagyok, mint a jó bor, minél öregebb, annál jobb. És a reflexeim sem kopnak" - összegzett.