Az EU-korlátozások miatt távozhat az F-1 Európából

2004.02.02. 21:34
Max Mosley, a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) elnöke szerint könnyen elképzelhető, hogy az egyre szigorúbb EU-szabályozás miatt a Forma-1-es csapatok elhagyják Európát, s más földrészen rendezik be központjukat.
Max Mosley szerint könnyen elképzelhető, hogy az egyre szigorúbb EU-szabályozás miatt a Forma-1-es csapatok elhagyják Európát, s más földrészen rendezik be központjukat.

Az őrizetbe vételt kifogásolják leginkább

"Az istállók képesek erre, s Bernie Ecclestone is könnyen megteheti ezt a lépést" - mondta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke.

Nemrég több európai futam bojkottját helyezték kilátásba a Forma-1-ben szereplő csapatok. Az istállók vezetői azért fontolgatják ezt a lépést, mert az Európai Unióban érvényes szabályozás szerint őrizetbe vehetik őket és eljárást indíthatnak ellenük, amennyiben a hozzájuk tartozó pilóta esetleg életét veszti a pályán.

A törvény Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Belgiumban már él, Németországban, Franciaországban és Olaszországban pedig márciusban lép életbe.

Harmincöt órás munkahét az F-1-ben elképzelhetetlen

A csapatok nevében az FIA arra kérte az érintett országokat, adjanak garanciát, hogy egy tragédia esetén nem vonják felelősségre az érintetteket. Egyelőre azonban nem kaptak kedvező választ.

Mosley úgy véli, hogy a 35 órás munkahét bevezetése sem tesz jót.

"Ez egyszerűen nevetséges. A Forma-1-ben ilyet nem lehet előírni" - jegyezte meg az FIA-főnök.