Márk
13 °C
28 °C

Új Minardi, új névvel

2004.03.03. 11:17
Szerdán Melbourne-ben a Minardi csapat bemutatta új névadó-főszponzorát, új autóit, tesztpilótáit, valamint hivatalos energiaitalát. A sajtó nyilvánossága előtt megtartott rendezvényen Baumgartner Zsolt, Paul Stoddart és Gianmaria Bruni társaságában leplezte le a fekete lepellel takart új, immár Wilux Minardi Cosworth névre hallgató autót.
Paul Stoddart csapatfőnök, valamint két pilótája Baumgartner Zsolt és Gianmaria Bruni ünnepélyes keretek között leplezte le az idei szezonban induló új Minardit. Ezt követően Stoddart bejelentette, hogy csapata a 2004-es szezonban Wilux Minardi Cosworths néven versenyez majd, miután szponzori szerződést kötötték a fürdőkozmetikumokat gyártó holland céggel.

A Wilux az új főszponzor

Az együttműködést Paul Stoddart és a Wilux első embere, Ruud Wildschut úr írták alá. A Wilux huszonnyolc országban van jelen termékeivel és a sportszponzoráció nem áll távol a cégtől, mivel korábban a holland labdarúgó bajnokságban, és különböző holland motor-, és autóversenyeken is megjelentek már szponzorként. A Wilux emblémája lesz látható tehát a Minardi idei autóin, valamint Baumgartner Zsolt és Gianmaria Bruni overállján és sisakján.

A Minardi szerdán bemutatta tesztpilótáit is. A csapat a futamok előtti, pénteki tesztekre a 28 éves belga, Bas Leindrest szerződtette, aki korábban többek között az F-3000-ben és a Nissan szériában is versenyzett. Az egyéb hivatalos teszteken a 27 éves portugál Tiago Monteiro teszteli majd a Minardit.

Új szponzor, új tesztpilóták

"Már nagyon vártam a mai hivatalos bemutatót, mivel az volt az utolsó nagy lépés a hétvégi nagydíj előtt. Mostantól már mindenki teljes intenzitással készülhet a szezon nyitányára. Bemutatták a csapat új névadó szponzorát, így mostantól a Wilux Minardi versenyzője vagyok" - mondta Baumgartner.

"Az új overállon is a cég emblémája van, és a holnap megérkező új sisakomon is látható lesz a márkajelük. Melbourne-be ma a két tesztpilótát is bemutatták a sajtónak" - folytatta a magyar pilóta. "Leindres feladata lesz, hogy péntekenként velünk együtt részt vegyen a délelőtti edzéseken, míg Monteiro a versenyek közötti teszteken vezeti majd az autót. A mai napot egyébként ismét egy pályabejárással zártam, mivel a mérnökömmel kettesben végigsétáltunk a pályán, elemezve a különböző kanyarokat".

Ralf Schumacher ellen focizott Baumgartner

Melbourne egyik legnagyobb parkjában sajátos labdarúgó mérkőzésre került sor, melyen pályára lépett Baumgartner Zsolt is, aki Felipe Massával és Gianmaria Brunival egy csapatban küzdött a Ralf Schumacher vezetésével felálló német együttes ellen. "Brunival éppen a délelőtti futóedzésünk végére értünk a parkban, amikor összefutottunk Schumacherrel és Massával, akik a park közepén készülődtek egy kis focizáshoz" - mondta a magyar pilóta.

Gyorsan kiderült, hogy az egyik csapatban Schumi vezetésével csak németek játszanak, míg a másik oldalon egy nemzetközi együttes verbuválódott. Abban többnyire olaszok játszottak, de Baumgartneren kívül még ausztrál csapattag is volt. A kapukat botokból és hátizsákokból alakították ki. "Majdnem egy órát játszottunk, és nagyon jól esett ez a kis kikapcsolódás" - értékelte az összecsapást Baumgartner.