Halálos fenyegetések Eddie Jordannek

2004.03.19. 14:30
Az ír F-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan "holland szurkolóktól" kapott leveleket, mert nem a németalföldi Jos Verstappent szerződtette le az istállójához.
A Jordan istálló az idei F-1-es szezonban két új pilótával áll rajthoz a versenyeken, a sárga autókat a Sauber volt pilótája, Nick Heidfeld és az újonc Giorgio Pantano vezetik. Előbbi elismert tehetség, utóbbi pedig a szponzorainak köszönheti, hogy a Forma-1-be kerülhetett.

A menedzserrel nem tudott megegyezni

Eredetileg úgy volt, hogy az olasz helyett a tapasztalt Jos Verstappen lesz Heidfeld társa, Eddie Jordan csapatfőnök sokáig tárgyalt is a hollanddal, sőt, a támogatójával meg is állapodott, viszont a versenyző menedzserével nem tudott megegyezni. Ekkor jöhetett az istállójához Pantano.

A holland szurkolói viszont úgy vélik, az ír menedzser szándékosan túrta ki honfitársukat a Forma-1-ből - Verstappen egyetlen lehetősége a Jordan volt -, és halálos fenyegetéseket küldtek mind neki, mind a családjának.

"A halálodat akarjuk"

"Először nem foglalkoztam velük, de egyre többet kaptam, ezért komolyan kell vennem a leveleket és az emaileket. Megdöbbentően rosszindulatú és gonosz üzeneteket kaptam" - nyilatkozta Kuala Lumpurban, a hétvégi Maláj Nagydíj helyszínétől nem messze Eddie Jordan.

A csapatfőnöknek küldött levelekben ismeretlenek, akik magukat Verstappen szurkolóinak nevezik, azt írják, "a hollandok a halálodat akarják", valamint feltűnik Heidfeld és Pantano neve is, a fenyegetők mindkét versenyző halálos balesetét várják.

"Remélem, már nem kapok több levelet"

"Bízom benne, hogy mihamarabb vége szakad az egésznek és nem kapok több levelet. Verstappen menedzsmentje már jelezte, megpróbálnak véget vetni a fenyegetőzéseknek" - reménykedett Jordan. A Jordan Grand Prix Team 1991 óta indul az F-1-es világbajnokságon, ennél az istállónál mutatkozott be Michael Schumacher és tavaly első magyar Forma-1-es pilótaként Baumgartner Zsolt is.