Räikkönen javításra készül

2004.03.30. 17:23
A melbourne-i szezonnyitón, majd a sepangi futamon is a várakozások alatt szereplő McLaren-Mercedes mindkét versenyzője bízik abban, hogy a Forma-1-es világbajnokság hétvégi harmadik viadalán, a Bahreini GP-n már jó eredményt ér el.
"Az új pálya miatt kissé megváltozott a felkészülésünk, de péntektől úgy is minden kiderül. Senki sem ismeri a helyszínt, s ez nagy és érdekes kihívást jelent. Alig várom, hogy elkezdődjön az első Bahreini Nagydíj" - mondta David Coulthard, aki Melbourne-ben nyolcadik, míg Malajziában hatodik volt.

A skót pilóta hozzátette: első feladata az lesz, hogy megérkezése után a szerelőkkel közösen végigjárja a bahreini pályát, bár a wokingi csapat főhadiszállásán már megtekintették az alaprajzot. "Csak élőben, a helyszínen fedezhetem fel a különlegességeket, például a fékzónákat. Remélem, hogy a vasárnapi versenyig mindennel tisztában leszek."

Nem olyan magas a páratartalom

Coulthard másokhoz hasonlóan megjegyezte: tart attól, hogy a sivatagi homok befolyásolhatja a futamot, bár tudja, hogy a szervezők mindent megtettek a probléma kiküszöbölésére.

Csapattársa, a tavaly összetettben második, idén viszont mindkét viadalt idő előtt befejező Kimi Räikkönen szerint Bahreinben újabb forró futam vár a pilótákra, de a sivatagi körülmények miatt nem olyan magas a páratartalom, mint Malajziában.

Lelkesek a helyi szurkolók

"Sok jót hallottam a pályáról, s magáról a létesítményről, így már várom a személyes megismerkedést" - fogalmazott a finn klasszis. "A napokban Dubaiban jártam, s azt tapasztaltam, hogy a helyiek fantasztikusan lelkesek, örömmel fogadják a Forma-1-es futamot. Bízom abban, hogy én sem okozok csalódást szurkolóimnak."