Montoyáék továbbra is lassúak lesznek

2004.04.07. 16:32
A BMW sportigazgatója, Mario Theissen szerint a Williams autói fél másodperccel lassabbak körönként a Ferrariknál és kizárt, hogy a szűk három hét múlva következő San Marinó-i futamra utolérjék azokat. Jelentősebb javulás csak a szezon közepére várható.
A Williams-BMW a szezon előtti nagy várakozások ellenére igen visszafogottan kezdte az idényt, három futam után csak harmadik a konstruktőrök versenyében, harminckét pontos hátránnyal lemarava a vezető Ferraritól.

A radikális megoldásokkal elkészített FW26 kódnevű autó a téli teszteken néha a ferrariknál is jobb időket futott, viszont a nagydíjakon eddig valójában egyszer sem tudott Michael Schumacher közelébe kerülni sem Montoya, sem Ralf Schumacher.

Mario Theissen, a BMW sportigazgatója sem tagadta a bahreini futam után, hogy nagyon le vannak maradva a Ferraritól.

"Öt tized meglehetősen sok"

"Azt reméltük, hogy az európai szezon kezdetére közelebb kerülünk a Ferrarihoz, de Bahreinben még mindig fél másodperc volt a lemaradásunk Schumacherékhez képest körönként. Ez meglehetősen sok, de az imolai futam előtt gyorsabban és nagyobb összpontosítással fogjuk fejleszteni a kocsit, célunk, hogy megtaláljuk a hátrányunk okait" - nyilatkozta szerdán Theissen.

A szakember viszont hozzátette, a következő futamon még nem számít nagy előrelépésre, a fejlesztések hosszabb távon hozhatnak eredményt.

A szezon végére lehet versenyképes a Williams

"A San Marinó-i futamra szinte biztosan nem érjük utol a Ferrarit, ekkora különbséget lehetetlen két hét alatt behozni. De biztató, hogy tavaly még jobban le voltunk maradva, ám a szezon második felére beértük a vörös kocsikat. Ezúttal is erre törekszünk, bár a helyzetünk nehéz, de egyáltalán nem reménytelen" - mondta a BMW főnöke.

A csapat egyik mérnöke, Sam Michael a módosításokról is beszélt, elárulta, azok nem lesznek látványosak, lényeg, hogy megoldják a problémákat: "Szerencsére a kocsin nincs olyan elem vagy alkatrész, amely kifejezetten rossz lenne, ezért nem kényszerülünk látványos változtatásokra. A módosítások apróak lesznek, viszont annál hatásosabbak".

A Williams-BMW szerdán kezdte meg a felkészülését a San Marinó-i Nagydíjra, a hét közepétől Barcelonában tesztelnek a kék-fehér autókkal.