Egy pilóta és egy szerelő is kórházba került

2004.06.14. 15:35
A sauberes Felipe Massa a vasárnapi Kanadai Nagydíjon nagy sebességnél csúszott ki, és a baleset után kivizsgálásra kórházba vitték. A Jordan egyik tankoló embere is szerencsétlenül járt, őt az egyik pilótája, Nick Heidfeld ütötte el a boxutcában.
A Kanadai Nagydíj után néhány órával a ferarrisok újabb győzelmüknek örültek, a kizárt Williams és Toyota versenyzői minden bizonnyal kissé elkeseredettek voltak, ám még mindig jobban járták, mint két Forma-1-es társuk.

A Sauber egyik versenyzője, Felipe Massa és a Jordan tankoló embere, Mick Gomme kórházba mentek, hogy sajgó tagjaikat vizsgáltassák meg.

Még nem tudni, miért csúszott ki Massa

A brazil pilóta a futam hatvanötödik körében a pálya egyik leggyorsabb pontján vesztette el az uralmat az autója fölött, majd frontálisan a gumifalnak ütközött.

"A jó ég tudja, miért csúsztam ki. Miután elvesztettem a kontrollt a kocsi fölött, már nem tehettem semmit, utas voltam egy száguldó járműben. Szerencsére nincs semmi bajom, csak megszédültem és a bal könyökömet ütöttem meg" - nyilatkozta a 23 éves pilóta, miután egy montreali kórházban megröngenezték a végtagját. Azt, hogy a balesetét mi okozta, még nem tudni, a Sauber sajtóközleményében is az állt, "vizsgálják a lehetséges okokat".

A legvalószínűbb, hogy felfüggesztési- vagy fékhiba okozta a kicsúszást, ám az sem segítette Massát, hogy a pálya aszfaltja jócskán meggyűrődött az utóbbi években. Rubens Barrichello szerint annyira, hogy veszélyes rajta F-1-es kocsival hajtani: "A pálya aszfaltja olyan göröngyös, hogy már-már veszélyes rajta Forma-1-es kocsival menni. Újra kéne borítani az egészet, hogy ismét biztonságos legyen. Szerintem a többiek is egyetértenek a véleményemmel."

Zúzódásokkal megúszta a szerelő

A Sauberen kívül a Jordannek is volt egy sérültje vasárnap, egyik tankoló emberüket, Mick Gomme-t a boxban gázolta el Nick Heidfeld, mert korán jelezték neki, hogy a szerelők végeztek az újratöltéssel. A cső még a kocsiban volt, így a német azt elrántotta, Gomme-t pedig elsodorta.

"Mick Gomme, a csapat egyik tagja zúzódásokat szenvedett és sokkos állapotba került, amikor Nick Heidfeld kocsija véletlenül elütötte" - mondta a Jordan sajtóreferense.

Nem csak a szerencsétlenül járt csapattagot, de Heidfeldet is megviselték a történtek: "A baleset tönkretette a versenyemet. Láttam, hogy a 'nyalóka' fölemelkedik, ezért elindultam. Fogalmam sem volt, hogy a csövet és a szerelőt is viszem magammal".

Az istálló első számú versenyzőjének persze némi vigaszt jelentett, hogy a kizárások után a nyolcadik helyre került, így egy pontot szerzett.