Olasz pilótát igazolt a Ferrari

2004.10.05. 12:07
Olasz sajtójelentések szerint a Ferrari szerződtette Vitantonio Liuzzit. A fiatal pilóta idén megnyerte az F3000-es bajnokságot, jövőre tesztelni, később versenyezni is fog a világbajnokoknál.
#alt#Olasz sajtóinformációk szerint a Ferrari szerződtette Vitantonio Liuzzit, a F3000-es sorozat idei bajnokát. Az olasz média úgy tudja, a 23 éves pilóta hosszú távú megállapodást kötött a világbajnok istállóval, melynek értelmében 2005-ben tesztelni fog, majd később, bár még nem tudni pontosan mikor, hivatalos versenyzővé léptetik elő.

Előfordulhat, hogy a Sauberrel versenyezni is fog

Egyelőre valójában csak a tesztpilótai státusz biztos, amely kiegészülhet a Sauber versenyzői posztjával is abban az esetben, ha jövőre a svájci alakulatnak is három autót kell indítania a vb-n.

A pescarai Liuzzi idén óriási fölénnyel nyerte meg az F3000-et, majd kipróbálta a Sauber Petronast. Peter Sauber csapattulajdonos már a következő szezonra őt akarta az egyik versenyautójába ültetni, de jött Jacques Villeneuve, és a korábbi bajnoknak nem mondhatott nemet az üzletember.

Schumacherék 2006-ig maradnak

Liuzzi érkezte nem befolyásolja Michael Schumacher és Rubens Barrichello helyzetét, mert nekik 2006-ig van megállapodásuk a Ferrarival, és minden bizonnyal marad a csapatnál Luca Badoer hivatalos tesztpilóta is.