Häkkinen a Williamsszel akar visszatérni

2004.11.03. 15:19
A finn Yle televíziós csatorna teletextes adásá kedden azt írta, a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen tárgyalni akar Sir Frank Williamsszel, hogy jövőre az ő csapatával indulhasson a Forma-1-ben. A finn pilótának már van ajánlata a Mercedestől, ám a németek csak a DTM-ben (Német Túrakocsi-bajnokság) indítanák.
Október közepén a volt kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen titokban kipróbált egy DTM-es (Német Túrakocsi-bajnokság) Mercedest, majd a múlt héten a német sajtó már ténykélt kezelte: a finn jövőre a sorozatban fog indulni.

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója viszont cáfolta a lapok értesüléseit. "Häkkinen tesztelt, kiderült, a gyorsaságából semmit nem veszített, viszont még nem írtunk alá vele szerződést" - nyilatkozta.

"Tárgyalni akar Frank Williamsszel"

A menedzser szavai után az újságok már Häkkinen Forma-1-es visszatérését találgatták, hiszen a DTM-teszt után nem sokkal kiderült, Jenson Button nem mehet 2005-től a Williamshez, így az angol teamnél még akad egy hely a következő szezonra.

Egy finn televíziós csatornán kedden meg is jelent, hogy a 36 éves pilóta épp emiatt nem írt még alá a Mercedes DTM-es istállójához.

"Mielőtt elkötelezné magát a túrakocsikhoz, beszélni akar Frank Williamsszel. Mindenképp versenyezni szeretne jövőre, de a Forma-1-hez nagyobb kedve lenne, mint a DTM-hez" - írja az Yle teletextje.

Három éve csak a családjának él

A Button-döntést követően a Williamsnél többen is azonnal bejelentkeztek, a tesztpilóta Antonio Pizzonia, az idén jordanes Nick Heidfeld, és a McLarentől távozó David Coulthard neve is fölmerült, mint a már korábban leigazolt Mark Webber csapattársa. Sőt, az istálló képviselői el is ismerték, mindhármuknak van esélye, hogy megkapják a szabad autót.

Mika Häkkinen a 2001-es szezon végén, a McLaren-Mercedes pilótájaként vonult vissza a Forma-1-ből, az istállóval szerzett két vb-cím és húsz futamgyőzelem után. Azóta a legtöbb időt a családjával töltötte, versenyautó volánja mögé csak néhány rali-futamon ült vissza, kevés sikerrel.