Davidson videójátékon tanulta a pályákat

2004.11.10. 14:51
A BAR-Honda tesztpilótája, Anthony Davidson elárulta, a számára ismeretlen pályák betanulásában sokat segített neki az egyik népszerű videójáték. Az angol tehetség emellett Michael Schumachernek is köszönheti, hogy idén néha még a világbajnokénál is jobb időt ért el a szabadedzéseken, ugyanis sokszor szándékosan követte az 1-es számú Ferrarit .
Idén a kisebb csapatok a pénteki szabadedzéseken harmadik autót is indíthattak, amelyet az istálló tesztpilótája vezethetett. A fiatal versenyzők nem hagytak mély nyomot a rajongókban, általában a mezőny végére kerültek.

Néha Schumachert is verte

A BAR-Honda tehetsége, Anthony Davidson jelenti az egyetlen kivételt, hiszen ő rendre a legjobbak között volt a tréningeken. Többször a BAR két hivatalos pilótáját, Jenson Buttont és Takuma Satót is megelőzte, sőt, néha még Michael Schumachernél is jobb időt futott.

A huszönöt éves angol két évvel ezelőtt már futamon is bemutatkozott a Minardi színeiben, így nem számít újoncnak, de voltak pályák, amelyeket még nem ismert. Ezeket általában videojátékokból igyekezett betanulni.

"Monacót playstationnel tanultam meg, rengeteget segített a program. Csak egy szakasz volt, amit a valóságban nem tudtam hasznosítani, amely a játékban padlógázas kanyar, ám a kocsiban ülve szerencsére még idejében rájöttem, hogy nem lehet olyan gyorsan bevenni" - nyilatkozta Davidson az f1racing.net internetes oldalnak.

Jövőre a Williamshez szerződhet

A Williams szabad ülésére is esélyes pilóta elárulta, Michael Schumachernek is köszönheti idei remek köreit: "Sokszor mentem mögötte és követtem a nyomvonalát. Néha még gyorsabb is voltam nála".

Davidson december elején tesztelheti a Williams-BMW-t, és ha jobban meggyőzi a mérnököket, mint riválisa, a szintén a Williamshez pályázó Nick Heidfeld, ő lehet Mark Webber társa a gárdánál 2005-ben.