A Renault világbajnok akar lenni

2005.02.01. 16:13
Kedden Monacóban bemutatták a Renault 2005-ös Forma-1-es csapatát, melynek célja, hogy felvegye a versenyt a Ferrarival, és világbajnok legyen.
Kedd délután a monacói Grimaldi Fórumban bemutatta 2005-ös csapatát a Renault. Az újságírók és a meghívott vendégek láthatták az új autót és a pilótákat is, illetve találkozhattak az istálló, valamint a gyár vezetőivel.

Az R25-ös modell ugyan jelen volt, de azzal már múlt héten köröztek a Renault versenyzői, így inkább a gárda 2005-ös célja került a középpontba, amelyről Patrick Faure, az F1-es projekt feje beszélt.

"Folyamatosan futamokat kell nyernünk"

"Idén a világbajnokságért akarunk küzdeni, ami azt jelenti, hogy a Ferrarival kell felvennünk a versenyt" - jelentette ki magabiztosan Faure. - "Nem elégedhetünk meg a dobogós helyekkel, folyamatosan futamokat kell nyernünk".

A Renault tavaly és azelőtt is egy versenyt nyert, 2004-ben a harmadik helyen végzett a konstruktőrök között a Ferrari és a BAR-Honda mögött.

"Mióta a Renault 2002-ben visszatért a Forma-1-be, minden évben teljesítettük, amit válaltunk. Hiszek benne, hogy ez ismét sikerül" - folytatta a szakember, aki a fejlett technológiai hátterüket is dícsérte: "Minden adott hozzá, hogy egy fokkal feljebb lépjünk. A technikai hátteret fokról fokra építettük föl, és mára szilárd alapot jelent a Viry-Châtillon-i és az enstone-i központjaink együttműködése".

"A pilótakettősünk tökéletes"

Faure végül bemutatta pilótáit is. A spanyol Fernando Alonso már három éve a team tagja - két éve versenyzője -, csapattársa, Giancarlo Fisichella pedig három szezon után tér vissza a kék-sárga gárdához. "A pilótakettősünk tökéletesen kiegyensúlyozott, Alonso idén lesz képességei csúcsán, Fisichella évek óta a leggyorsabbak között van, ráadásul célba is ér szinte mindig. A megbízhatóság kulcskérdés, ha a vb-címért akarunk küzdeni. Rendre pontot kell szereznünk mindkét autónkkal".

Az F1-es sorozat március első hétvégéjén indul, és idén rekordszámú, tizenkilenc futamon át folytatódik.