Barrichello: 'Mintha le akartak volna lökni a pályáról'

2005.04.05. 11:21
Vasárnapi, bahreini kilencedik helyezése után a sajtóban csak finoman kritizálta a Bridgestone-t a Ferrari brazil pilótája, Rubens Barrichello, ám az f1racing.net oldal értesülései szerint a Ferrari garázsában dühöngött a használhatatlan gumik miatt.
A vasárnapi bahreini Ferrari-kudarc miatt a Bridgestone - csakúgy, mint Malajziában - ismét vállalta a felelősség egy részét, a cég képviselői elismerték, Rubens Barrichello kocsiján újra túl hamar koptak el az abroncsok.

"Gumik nélkül nincs értelme a munkának"

A brazil pilóta ezt el is mondta az újságíróknak a futam után, ám nem vádolta a gumiszállítót. Az f1racing.net internetes oldal információi szerint viszont a Ferrari-boxban kifakadt a dél-amerikai: "Nincs értelme fejleszteni az új kocsit, ha a gumik nem fejlődnek. Nem tudtam fékezni, nem tudtam gyorsítani. Úgy éreztem, mitha valaki direkt le akart volna lökni a pályáról".

Beszámolóját alátámasztja a sauberes Felipe Massa véleménye is, aki könnyedén ment el a futamon honfitársa mellett: "Annyira egyszerű volt lehagyni, hogy nem is tartom igazi előzésnek. Inkább lekörözésre hasonlított".

A Toyota mérnöke szerint vége a Ferrari-uralomnak


Rubens Barrichello
Barrichellót az élmezőny valóban le is körözte, de a Ferrari vezetősége, és Michael Schumacher sem hibáztatta a Bridgestone-t. Szerintük jó döntés volt az F2005 korábbi bevetése - eredetileg csak május elejére tervezték - , de renegeteget kell tesztelni, és akkor lesz eredménye a fáradságnak: újra győzni fog a csapat.

Az idén végre befektetéseihez méltóan szereplő - a BBC szerint eddig három év alatt hárommilliárd dollárt költő - Toyota technikai igazgatója, Mike Gascoyne is biztos benne, hogy a Ferrari feltámad, de kétli, hogy visszaszerzi eddigi fölényét.

"A Ferrarinak rengeteget kell dolgoznia. Újra erősek lesznek és versenyeket fognak nyerni, ez biztos, de már nem lesznek dominánsak" - mondta a BBC-nek.

Briatore újra beszólt

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore, aki a malajziai futam után is beszólt a Ferrarinak, ezúttal sem hagyta ki a lehetőséget, az olaszok új autójának korai bevetését kritizálta.

"Negyven nappal a tervezett előtt már elindították az F2005-öst. Mégis, mire számítottak? A Renault-nál ez nem történhetett volna meg" - ostorozta riválisait Briatore, ám ő is biztos benne, hogy újra versenyképesek lesznek."Tudjuk, hogy a Ferrari vissza fog vágni a következő futamon, de fel vagyunk készülve erre is. Bahreinben könnyen nyertünk, a továbbiakban azon dolgozunk, hogy az élen is maradjunk".

A Renault-ban még van tartalék

A Briatorénál mindig jóval visszafogottabb Pat Symonds, a Renault technikai igazgatója sem látja veszélyben csapata vezető helyét: "A győztes kocsijainknak eddig sosem kellett százszázalékot teljesíteniük, vannak még tartalékaink".

A következő, San Marinó-i Nagydíj három hét múlva lesz, addig az istállók, különösen a Ferrari, akár két hetet is tesztelhetnek. A gyakorlást már kedden meg is kezdik Barcelonában.