Schumacher: Barcelonában már nyerhetünk

2005.05.03. 11:16
Michael Schumacher még Fernando Alonsót tartja a hétvégi Spanyol Nagydíj favoritjának, de a Renault pilótája még a legutóbbi, imolai párharcuknál is szorosabb küzdelmet vár.
A Ferrari idén pocsékul kezdte a szezont, az első három futamból kétszer nem ért célba Michael Schumacher, aki a Forma-1-ben még sosem rajtolt ilyen rosszul. Legutóbb, a San Marinó-i GP-n viszont már magára talált az olasz istálló, és a német ugyan nem nyert - második lett -, de sokkal gyorsabb volt a győztes Alonsónál, és csak tizedmásodpercekkel végzett mögötte.

A hétvégén a Spanyol Nagydíjjal folytatódik a sorozat, melyen elméletileg Alonso a legesélyesebb, nem csak idei három győzelme miatt, hanem mert a teltházas katalán közönség leginkább neki szurkol.

A Ferrari motiváltabb is lett

Michael Schumacher szerint viszont az imolai teljesítménnyel le lehet őt győzni: "Imolában pontosan azt kaptuk, amire szükségünk volt. Már Bahreinben is láttuk, hogy jó úton járunk, de San Marinóban bizonyosodott be, hogy újra képesek vagyunk nyerni. A teljesítményünk reményt és lelkesedést adott nekünk, és még motiváltabbak vagyunk, mint eddig" - nyilatkozta Schumacher, akinek sűrű volt az elmúlt hete: két napon át tesztelte az F2005-ös kocsit, majd egy napot a Ferrari-szponzor Vodafone fotósaival töltött.

A hétszeres világelső a legutóbbi futamon másfél másodperccel jobb köröket futott, mint renault-s riválisa, ám még mindig őt tartja az első számú esélyesnek. "Alonso nagyon meggyőző volt Imolában. Már három versenyt nyert idén, magasan vezeti a bajnokságot, így Barcelonában még mindig ő a favorit. Szerintem viszont a McLaren és a BAR is erős lesz. Újabb szoros futamra számítok, és biztos vagyok benne, hogy mi is a győzelemért indulunk".

"Ez már egy másik Ferrari"

Alonsónak motor- és gumiproblémái is voltak San Marinóban, a nagydíj után néhány nappal el is árulta, nem igazán bízik a barcelonai győzelemben, de a múlt heti tesztek visszahozták az önbizalmát.

"Legutóbb lassabbak voltunk a Ferrarinál, bár nem tudjuk pontosan, ennek mi volt az oka. De azóta keményen dolgozunk, hogy Barcelonában az eddiginél is jobbak legyünk. A Ferrarinak Imolában különösen kedveztek a körülmények, a San Marinó-i pálya tökéletesen feküdt nekik. Nem lehetnek mindig annyival gyorsabbak nálunk" - elemezte a Ferrari teljesítményét a 23 éves pilóta.

Abban viszont ő is biztos, hogy Schumacherék megoldották az eddigi gondjaikat: "Egyértelmű, hogy már nem azzal a Ferrarival versenyzünk, mint a szezon első három futamán, de nem hiszem, hogy Katalóniában újra annyira erősek lesznek, mint Imolában voltak. Remélem ezen a hétvégén nehezebb dolguk lesz".

Barcelona szorosabb lehet még Imolánál is

Az idei listavezető szerint ezúttal viszont a Renault-nak kedvezhet a pálya: "Az összes versenyt megnyertük eddig, így egyértelmű, hogy újra az első helyért hajtunk. Magabiztosak lehetünk, hiszen Barcelona mindig is jobban feküdt a Renault-nak, mint Imola. Persze a riválisok is gyorsak lesznek, ráadásul itt rengeteget tesztelünk, így mindenki jól ismeri. Nagyon szoros küzdelemre számítok, még szorosabbra, mint Imolában".

A Spanyol GP első szabadedzését pénteken rendezik, az időmérőkre szombat délután és vasárnap reggel, a futamra a szokásos vasárnap 14 órai időpontban rajtol.