Alonso és Raikkönen nem írják le a Ferrarit

2005.05.11. 17:12
A spanyol Fernando Alonso a Ferrari vasárnapi kudarca után már 34 ponttal előzi meg Michael Schumachert, de biztos benne, hogy a világbajnokság szoros lesz. Kimi Raikkönen szintén a Ferrari feltámadására számít.
A hétvégi Spanyol Nagydíjon újra leszerepelt a Ferrari, a világbajnokságban Michael Schumacher már 34, míg a konstruktőrök között az istálló 40 ponttal van lemaradva a vezető Fernando Alonso, illetve Renault mögött.

Schumacher még bízik az újabb vb-sikerben

Az olaszok vezetői gumigondokkal magyarázták a gyengélkedést, Jean Todt csapatfőnök elárulta, nem tudja, ez mikorra oldódik meg, de Schumacher kijelentette: még nincs veszve az újabb világbajnoki cím. Sőt, figyelmeztette riválisaikat, ne írják le őket.

Vasárnap Kimi Raikkönen könnyedén nyert a katalán pályán, és nem is kételkedik a hétszeres világelső szavában.

"Felzárkózhatnak, de nehéz lesz"

"Nem tudom, mi fog történni a Ferrarival, de ha csak néhányszor gyengébben mennek a többiek, felzárkózhatnak - mondta, de hozzátette - Biztos, hogy nehéz lesz utolérniük a Renault-t, ugyan úgy, mint nekünk".

A finn mclarenes 27 ponttal van Alonso mögött, ennek ellenére a spanyol már vele, de még Schumacherrel is számol.

Alonso nem gondol a vb-re

"Nem érdemes még a világbajnokságról beszélni. Nem tudom, a Ferrari meg tudja-e nyerni a bajnokságot, de abban biztos vagyok, hogy szoros lesz a verseny" - nyilatkozta a gazzetta.it-nek Renault 23 éves pilótája, aki három győzelem után másodikként futott be Barcelonában.

A következő futamot jövő hétvégén, Monacóban rendezik.