Briatore: Csak olyanok ne legyünk, mint a Ferrari

2005.06.07. 11:10
Nem akarja a Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore, hogy győzelmei miatt csökkenjen istállójának népszerűsége. Az olasz menedzser inkább bevállal néhány vereséget, mint hogy az utóbbi években mindent nyerő Ferrarihoz hasonlítson a gárda.
Már a szezon kezdete előtt kritizálta a Ferrarit Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke, amikor csak lehetett, beszólt Schumacheréknek. Először a Forma-1 "műanyag pilótáival" volt gondja, majd azzal, hogy az olasz istálló autói nem versenyezhetnek egymással.

Győzelem helyett népszerűség


Flavio Briatore
Legutóbb akkor kárörvendett, amikor a Ferrari későn elkészült új autója, az F2005-ös lerobbant Michael Schumacher alatt a Bahreini Nagydíjon.

A hétvégi kanadai futam előtt Madridban tartott sajtótájékoztatót, és ezúttal sem hagyta ki a lehetőséget, hogy a Ferrarit szapulja.

"Ötöt megnyertünk az idei hét futamból, de nem lehet mindig győzni, a legfontosabb, hogy folyamatosan az élmezőnyben legyünk. Ha mindig mi lennénk az elsők, olyan népszerűtlenné válnánk, mint a Ferrari, és ezt el akarjuk kerülni. Inkább maradunk az istálló, amelyet mindenki kedvel" - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek.

Csalódott a Ferrariban

A Renault az első négy futamot sorozatban megnyerte, egyszer Giancarlo Fisichella, háromszor Fernando Alonso végzett az élen. Két Kimi Raikkönen-siker után az Európa GP-n újra a spanyol állhatott a dobogó tetejére.

Ön utálja a Ferrarit?

Briatore sosem tagadta, szerinte a piros autók dominanciája unalmassá teszi a Forma-1-et, és idén is arra számított, a Ferrarit kell legyőzniük. Csalódnia kellett viszont, hiszen az első számú rivális a McLaren lett. "Azt hittem, a Ferrari versenyképesebb lesz idén. A McLarenen viszont nem lepődtem meg, hiszen ők télen nagyon keményen dolgoztak" - érzékeltette a két gárda közötti különbséget a Renault-menedzser.

Montrealban előrébb léphetnek Schumacherék

A francia csapat hét futam után jelentős előnnyel vezeti a pilóta- és a konstruktőr-vb-t is, ennek ellenére a hatalmas hátrányban lévő Ferrari még mindig nem mondott le a címvédésről. Amennyiben gumiproblémáikat sikerül megoldaniuk, kétségtelen, hogy újra versenyképesek lesznek, és a Bridgestone mérnökei már a hétvégi, montreali futamon javulást várnak.