'Nem tudom, miről beszélt Ralf'

2005.06.18. 11:50
Michael Schumacher nem érti, öccse, Ralf Schumacher miért nyilatkozta, hogy a Ferrari idei sikertelensége miatt az év végén befejezheti pályafutását. A kisebbik fivér az újságírókat hibáztatja.
"A bátyám már nem élvezi a versenyzést, ha a Ferrari továbbra is gyenge lesz, hamarosan vissza is vonulhat" - nyilatkozta a Sport Bild című német lapnak Ralf Schumacher bátyjáról, Michaelről szerdán.

Michael nem érti

A Toyota pilótája azt sem zárta ki, hogy a sikertelenség hatására testvére már a szezon végén befejezi karrierjét: "Kíváncsi vagyok, hogyan dönt az év végén".

Mindezt annak ellenére mondta, hogy a hétszeres világbajnok idén szinte hetente állította, bármi is történik, nem fogja abbahagyni novemberben. Nem is csoda, hogy értetlenkedve fogadta öccse szavait: "Nem tudom, miért beszél ilyeneket Ralf. Fogalmam sincs, miből gondolta ezt, mert neki is említettem már, hogy még mindig mennyire szeretek vezetni".

"Igenis élvezem"

A Ferrari sztárja még nem nyert versenyt ebben az idényben, és a dobogóra is csak kétszer állhatott föl. "Igaz, hogy idén sikertelenebb vagyok, de igenis élvezem a Forma-1-et. Nem kell mindig győznöd ahhoz, hogy boldog légy. Jól szórakozom és motiváltnak érzem magam"- mondta a Reuters hírügynökségnek.

Az újabb megszólalásra nem kellett sokat várni, Ralf Schumacher fivére nyilatkozatát követően - nem a saját interjújának megjelenése után - ismét megszólalt, ezúttal ő is a Reutersnél.

Ralf: Az újságíró a hibás

"A Sport Bildnek valóban adtam interjút, de Michael szóba sem került. Örülök, hogy még mindig velünk van, bár valójában nem érdekel, hogy mit csinál, visszavonul-e vagy sem" - igyekezett tisztázni az ügyet a 29 éves Ralf.

Nem tudni pontosan, mi a teljes igazság, hiszen a Sport Bild nem pletykalap, és a Schumacherek szavában is lehet bízni. Ők ketten alig egy hónapja kerültek nézeteltérésbe Michael monacói előzése miatt, néhány napig nem is beszéltek egymással, de végül tisztázták a történteket és kibékültek.