Alonso élvezi Magyarországot

2005.07.26. 10:27
A Forma-1-es világbajnokság idei legnagyobb esélyese, Fernando Alonso már várja, hogy első futamgyőzelme helyszínén, a Hungaroringen versenyezzen. Főnöke, Flavio Briatore nem Magyarországot, hanem magát dicsérte, amiért "álomcsapatot" hoztak össze négy év alatt a Renault-nál.
"A Hungaroringen nyertem először, szép emlékek kötnek a pályához. Különleges nekem, nagyon élvezem az ottani hétvégéket, a várost, a paddockot, az egész hangulatot. Várom már, hogy elkezdődjön a nagydíj" - dicsérte hétfőn Magyarországot Fernando Alonso.

Jó a magyar pálya ritmusa

A hétvégi Magyar Nagydíj ugyan csak pénteken kezdődik, de a vb-éllovasa már szerdán egyik kedvenc városába érkezik, mert szerdán pályára lép az F1-es fociválogatott meccsén.


Fernando Alonso
A Hungaroring a vb második leglassabb pályája, de a spanyol klasszisnak tetszik. "Nagyon szeretem. Igaz ugyan, hogy Monaco után a leglassabb, de jó ritmusa van, és fizikailag is kihívás. Fel kell készülnünk, hogy végig bírjuk a nagy melegben. A motornak is megterhelő, mert alacsonyabb fordulatszámon jól kezelhetőnek kell lennie, és bírnia kell a hőséget".

Idén valószínűleg még különlegesebb lesz számára a magyarországi hétvége, ugyanis pénteken ünnepli huszonnegyedik születésnapját. Jobban örül persze annak, hogy összesítésben már harminchat pontos az előnye, ám a világbajnokságot még nem tekinti lefutottnak.

"Sajnos, még nagyon sok futam van hátra, de valóban szép a különbség. Ha folyamatosan célba érünk, nehéz lesz neki utolérnie engem" - mondta Alonso.

Briatore magát dicséri

Főnöke, Flavio Briatore nagyon büszke rá, igaz, a sikert magának is tulajdonítja. "Nagyszerű bajnokot nevelünk. Követett engem a kezdetektől fogva, és ennek megvan az eredménye - szerénykedett az olasz menedzser a BBC-nek, majd tovább fényezte magát. - Hihetetlen munkát végeztünk 2001 óta. Mi vagyunk az álomcsapat, és csoda, hogy ez négy év alatt összeállt. De megcsináltuk, és ez nagy elégtétel nekem, mert intuíció kell hozzá, hogy minden posztra a megfelelő ember kerüljön. Tudom mit csinálok".

Önbizalma határtalan, de profizmusát bizonyítja, hogy Alonso harminchat pontos előnye miatt még nem tekinti világbajnoknak versenyzőjét. "A földön kell maradnunk, mert még semmit nem nyertünk. Néhány futamon győztünk ugyan, de ez nem elég, az utolsó versenyeken még keményebben kell dolgoznunk".