Alonso Ralf Schumachert okolja

2005.08.01. 11:18
Nem szerzett pontot sem a vb-t vezető Fernando Alonso, sem csapata, a Renault a vasárnapi Magyar Nagydíjon. A spanyol pilótát Ralf Schumacher szorította le már az első kanyarban, első szárnya letört, és rengeteg időt veszített. A kisebbik Schumacher ellenben észre sem vette, hogy koccantak.
Megnyerte a vasárnapi, 20. Magyar Nagydíjat Kimi Raikkönen, és mivel vb-riválisa, Fernando Alonso egy pontot sem szerzett, huszonhat egységre csökkentette hátrányát az összetettben.

Pocsék hétvégéje volt a Renault-nak

A finn pilótának remek, a spanyolnak pocsék versenye volt, amely valójában az első kanyarban véget is ért: Ralf Schumacher a fűre szorította, majd autójának jobb hátsó kerekével elmozdította a Renault vezetőszárnyát.

"Ralf összevissza cikázott, semmi helyet nem hagyott nekem. A kerékvetőre és a fűre kényszerített" - idézte Alonsót az f1racing.net. Autójának légterelője később le is tört, megrongálta a kocsi alját is, és miután kicserélték, a vb-t vezető tehetség teljesen esélytelenné vált.

Ralf nem látta


Klikk a képre!
A fiatalabbik Schumacher viszont nem emlékszik a koccanásra, amely tényleg minimális volt: "Ott volt mellettem? Össze is értünk? Nem láttam, bocsánat."

Sem Alonso, sem főnöke, Flavio Briatore nem volt igazán csalódott, annak ellenére, hogy a Renault egy pontot sem szerzett.

"Az effajta dolgok megtörténnek. Csak azért hagytuk a pályán Alonsót, hogy később kezdhesse az időmérőt Törökországban. Csupán megbotlottunk, nem kell minket temetni" - igyekezett elterelni a figyelmet istállója idei egyik legrosszabb hétvégéjéről.

A McLaren jó helyzetben van, Raikkönen javult

Ha Alonso nem is, a Renault kissé aggódhatna, ugyanis a konstruktőrök között már csak tizenkét ponttal előzi meg a McLaren-Mercedest.

Raikkönen helyzete még mindig reménytelennek tűnik. Nem is ujjongott a leintés után, de azért megjegyezte, reményei növekedtek, hiszen jobb pozícióban van, mint egy héttel ezelőtt, és továbbra sem adja föl.

A Budapesten vendégeskedő korábbi kétszeres világbajnok Mika Hakkinen szerint sem szabad csüggednie.

"Raikkönen lesz a következő finn világbajnok"

"Kimi lesz a következő finn világbajnok, ha nem idén, akkor jövőre" - nyilatkozta a Telegraph című lapnak. - "Hihetetlen képességei vannak, és nagyon tisztelik őt a McLarennél, főleg Ron Dennis. Nálam jobban senki nem tudja, hogy ez mennyit számít."

A háromhetes nyári szünet után a Forma-1 a Török Nagydíjjal folytatódik. Az isztambuli pályán hasonlóan meleg lesz, mint a Hungaroringen, így az autók, illetve pilótáik teljesítménye valószínűleg nem sokkal tér majd el a mogyoróditól. Igaz, a vadonatúj pályán még sosem volt futam, így az dönthet, ki alkalmazkodik jobban az új körülményekhez.