A Honda jövőre, a Mercedes 2007-ben indít új csapatot

2005.11.01. 12:49
Jövőre a Honda, 2007-ben pedig a Mercedes indíthatja el második istállóját is a Forma-1-ben. A japánok a Super Aguri nevű csapattal csatlakoznak néhány hónapon belül, míg a német gyár egy Jean Alesi vezette alakulattal jönne.
A japán Super Aguri csapat szeretne jövőre csatlakozni a Forma-1-es világbajnoki sorozathoz, értesült a Reuters hírügynökség.

Már csak a bejegyzésük hiányzik

"Eddig minden jól ment, és most elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor már a nemzetközi szövetség (FIA) dönt a sorsunkról. Keményen dolgoztunk, hogy már a 2006-os vb-n ott legyünk autóinkkal a rajtrácson" - jelentette be a korábbi F1-pilóta, leendő csapatfőnök Aguri Szuzuki.

A tulajdonos-menedzser a Reutersnek elárulta, az istállónak a Honda szállítja a motorokat, a Bridgestone a gumikat, a központjuk a volt Arrows-bázison, Leafieldben lesz, és tárgyalnak Takuma Szatóval, aki az egyik pilótájuk lenne.

A csapatoknak november 15-ig kell hivatalosan jelentkezniük a FIA-nál a 2006-os világbajnokságra. Az elmúlt szezonban tíz istálló szerepelt a Forma-1-ben.

Alesié mclarenes lehet


Jean Alesi

Az új hondás alakulat érkezéséről már hetek óta pletykálnak, hivatalosan Szuzuki erősítette meg elsőként az érkezésüket. Jelentkezésüket szinte biztosan elfogadja az FIA, mivel Bernie Ecclestone F1-főnök már korábban rábólintott a csatlakozásra.

A Super Aguri érkezésével jövőre 22 autó indul a futamokon, ám 2007-re 24-re nőhet a szám. A német Bild című lap úgy tudja, a Mercedes akkor veti be először második csapatát, amely a McLaren B-alakulata lesz.

"Jövünk, de hogy milyen néven, azt csak a hivatalos bemutatón áruljuk el" - nyilatkozta a Bildnek a volt F1-es futamgyőztes Jean Alesi, aki a gárda főnöke lesz.

Hárman indulnának két istállóval

A Mercedestől nem erősítették meg a hírt, Norbert Haug sportigazgató szerint tárgyalnak, de hogy milyen eredménnyel, egyelőre nem tudni.

Idén a Jaguarból alakult Red Bull szállt be a Forma-1-be, amely a múlt hónapban megvásárolta a Minardit is. Az olasz teamet Toro Rossónak hívják ezentúl, és az első számú RB-gárda fiókcsapata lesz.