Leváltaná magát a Ferrari-főnök

2005.11.28. 10:23
A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt szerint a Forma-1-nek generációváltásra van szüksége: a legnagyobb istállók vezetői idősek, fiatalabbakra kéne őket cserélni. A francia szakember leginkább azzal elégedetlen, hogy az öregek semmiben nem tudnak megállapodni egymással.
Leváltaná a Forma-1 irányítóit, köztük magát is Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke. Az 59 éves szakember elégedetlen kollégái munkájával, főleg, mert az idei belharcban hónapok alatt sem jutottak egyezségre egyetlen fontos kérdésben sem.

"Kiöregedtünk"

Jean Todt lelépne (fotó: epa)
Jean Todt lelépne (fotó: epa)
"A Forma-1 nagy üzlet, nagyszerű sport, fantasztikus show, de szerintem a sorozat vezetői kiöregedtek. Le kéne őket cserélni, beleértve magamat is" - idézte az f1racing.net Todtot.

A legbefolyásosabb istállók élén állók közül a francia menedzser és a Renault-főnök Flavio Briatore (55) a kilencvenes évek elején szálltak be a Forma-1-be, a McLaren első embere, Ron Dennis (57) tíz évvel előttük, Sir Frank Williams (63) pedig 1969-ben.

Nyitottabbak kellenek

"Örülök, ha új emberek érkeznek az F1-be, mosolygósan, nyitottan, teli ötletekkel - dicsérte fiatal kollégáit Todt, a korosabbakat viszont kritizálta. - Mégis, mire jutottak az eddigi tárgyalásaikon?".

A Saubert vezető Peter Sauber idén közel tizenöt év után adta át helyét újjá alakult gárdájánál, a Hondát, a Red Bull Racinget (RBR), a Midlandet, a Toyotát - igaz, itt csak a technikai részleget - már fiatal szakember vezeti. Az RBR-es Chris Horner például csak 32 éves.

Todt jövőre kiszállhat

Jean Todt az F1-ben csak a Ferrarinál dolgozott, szerződése az olasz istállóval 2006 végén jár le, és egyelőre nem került szóba annak meghosszabbítása.