Mansell kedvenc rajtszámával indul Michael Schumacher

2006.01.24. 10:31
A múlt heti próbák után kedden Mugellóban hivatalosan is bemutatta új F1-es autóját a Ferrari: a kocsi a szokásos fényezést kapta, de új típusú nevet, és öt év után új rajtszámokat.
Kedden a mugellói versenypályán hivatalosan is bemutatta idei Forma-1-es autóját a Ferrari. A kocsi 2,4 literes motorja és annak 8 hengere miatt a tradicionális Ferrari-névalkotáshoz visszatérve a 248 F1 nevet kapta. A gépet a múlt héten már kipróbálta Michael Schumacher és a másik pilóta, Felipe Massa is, de akkor még az tiszta pirosra volt festve.

Külsőre olyan, mint a tavalyi

#alt#
Kattintson!
A keddi prezentáció legnagyobb újdonságát így a fényezés jelentette, amelyen feltűnt egy új szponzor, a Martini, de valójában ugyanolyan, mint az előző évi. A piros természetesen dominál, és maradtak a Vodafone-logók is, bár jövőre a mobilkommunikációs cég már a McLaren-Mercedest támogatja, névadó szponzorként.

A legjelentősebb újdonság, hogy öt év után nem 1-es, hanem 5-ös szám szerepel Michael Schumacher gépén. A nyolcvanas-kilencvenes években ez volt Nigel Mansell kedvenc rajtszáma, egyetlen világbajnokságát is ezzel nyerte. A német sztárnak viszont nem hozott szerencsét, 1997-ben egyszer már indult ötössel, ám a vb-t az utolsó futamon Jacques Villeneuve ellen elveszítette. Felipe Massáé a 6-os lesz idén.

Bíznak a javításban

A bemutatón jelen volt az istálló összes vezetője, a két pilóta, és a Ferrari-elnök Luca Di Montezemolo is. Mindannyian bizakodva beszéltek a 2006-os évről, igyekeznek feledtetni a tavalyit, amikor hat konstruktőr-vb és öt pilóta-elsőség után a csapat csak harmadik lett mindkét pontversenyben.

A hétszeres világbajnok korábban már burkoltan jelezte, ha idén sem lesz sikeres, vagyis nem tud a világbajnokságért harcolni, minden bizonnyal befejezi a versenyzést az év végén. Hagyott viszont egy kiskaput, egy százalék, hogy másik istállónál folytatja, hiszen még egyáltalán nem érzi magát öregnek. Schumacher január 3-án múlt 37 éves.

Már az első GP-n az újjal indulnak

Michael Schumacher kedden Mugellóban futott néhány próbakört a géppel, amit a napokban kezdenek folyamatosan tesztelni, hogy felkészítsék a március 12-én kezdődő szezonra. Az utóbbi években a gárda mindig az előző évi kocsiját használta a nyitófutamon, de ez most nem fordulhat elő.