Rossi egy másodpercre Michael Schumachertől

2006.02.01. 17:40
Keddi első körös kicsúszása után szerdán javított a valenciai Forma-1-es tesztelésen a hétszeres motoros világbajnok Valentino Rossi. A 2004-es lefojtott motorú Ferrarival száguldó pilóta mintegy 51 kört tett meg, és csak egy másodperccel volt lassabb Michael Schumachernél. A napot viszont újra a kavicságyban fejezte be.
Javított élete első hivatalos Forma-1-es tesztjén Valentino Rossi. A hétszeres világbajnok motoros, akit a Ferrari hívott meg a valenciai kollektív gyakorlásra, kedden alig fél kör után a kavicságyban végezte, szerdán viszont bő másfél másodpercre jött föl a legjobbakra.

Másfél másodpercre Alonsótól

Rossi az F2004-es, idei szabályok szerint lefojtott V10-es motorú kocsival teljesen száraz pályán a gazzetta.it tudósítása szerint 51 kört futott, és 1:12.85-ös időt ért el. A 2006-os autókkal, nyolchengeres erőművel induló társak 1:11 körül teljesítettek. A legjobb Fernando Alonso volt 1:11.2-vel, míg Michael Schumacher 1:11.8-cal zárt.

A sikeres napot viszont újra egy kicsúszással fejezte be Rossi, ismét a kavicságyban.

A legjobbak mind ott vannak


Valentino Rossi

A teszten a Ferrari mellett részt vesz a Renault, a Honda, a Toyota, a McLaren, a Williams és a Red Bull, a legjobbak közül csak a BMW hiányzik.

A 24 éves olasz motoros 2004-ben ült először F1-es Ferrariba, hasonlóba, mint amilyennel a napokban megy. Tavaly többször is vezetett Fioranóban és Mugellóban, Valencia a bemutatkozása a profik között. Csütörtökön még Spanyolországban marad, de a jövő hétre Katarba utazik, ahol az új kétkerekű Yamahát fogja próbálgatni.

Nem valószínű, hogy csak hobbi

Az olasz sajtó biztos benne, hogy a Ferrari azért erőlteti a szereplését, hogy tapasztalatot szerezzen, és jövőre versenyzőnek szerződtethesse, ám kétkerekű gárdája, a Camel Yamaha állítja, Rossi csak szórakozik. "Valentino hobbija a Forma-1, a munkája a Moto GP, arra koncentrál igazán" - nyilatkozta szerdán a team egyik szóvivője.

Korábban Rossi és édesapja, Graziano is azt mondták, csak nyáron dől el, hogy kategóriát vált a bajnok, vagy marad motoron. Az F1-ben nem csak a Ferrari, de a sorozat főnöke, Bernie Ecclestone is szívesen látná, mert világsztár, egyedi karakter, aki feldobhatná a néha egyhangú autós szériát.