Huszonkét csapat nevezett az új Forma-1-es világbajnokságra

2006.04.02. 22:45
A 2008-tól radikális szabályokkal folytatódó Forma-1-es világbajnokságon a 11 jelenlegi gárda, a volt Minardi-, illetve Honda-főnök istállója is indulni akar, de helye biztosan nem lesz mindnek.
Huszonkét istálló adta be nevezését a 2008-ban radikálisan átalakuló Forma-1-re, jelentette be az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) a hétvégén.

Huszonketten tizenkét helyre

"Szervezetünknél 22 csapat jelezte, hogy 2008-tól szeretne részt venni a Forma-1-es világbajnokságban. Minden pályázót tanácskozásra hívtunk április 10-re, Londonba" - szólt az FIA kommünikéje.

A szövetségnél március 26. és 31. között lehetett benyújtani a jelentkezéseket, amit meg is tett a jelenleg a sorozatban induló tizenegy csapat, és még ugyanennyi, egyelőre nem szereplő istálló.

Stoddart és Richards visszatérnének

Az újak között van Paul Stoddart volt Minardi-tulajdonos alakulata, aki újraélesztené a tavaly Scuderia Toro Rossó-vá vált gárdát, és David Richards, a BAR-Honda korábbi csapatfőnökének cége, a Prodrive is, amely ugyancsak F-1-teamet akar.

Ők elismerték, szeretnének indulni, de nagyon valószínű, hogy az expilóta Eddie Irvine szintén pályázott egy orosz befektetővel a háta mögött, és szinte biztos, hogy a Közel-Keletről, valamelyik gazdag olajállamból is érkezett jelentkezés.

Sokakat el kell utasítani

A 2008-ban új szabályokkal folytatódó Forma-1-ben viszont csak 12 csapatnak lesz helye, legalábbis a télen így döntött az FIA. A rengeteg pályázó miatt viszont nem kizárt, hogy ezt az elképzelését megváltoztatja Max Mosley és Bernie Ecclestone, az F-1 két legfőbb irányítója. Az biztos viszont, hogy mind a 22 istálló, azaz 44 autó nem indulhat.