Raikkönen zavarhatja meg az Alonso-Schumacher csatát

2006.05.04. 15:39
Az idén eddig megszokotthoz hasonló látványos verseny várható a hétvégi Forma-1-es Európa GP-n. A két legnagyobb esélyes Fernando Alonso és Michael Schumacher, de Németországban a Mercedes is hazai pályán indul, így mindenképp javítania kellene.
"Újra nagy küzdelmet várok, a mezőny sokkal kiegyenlítettebb annál, mint a pontverseny állása mutatja" - bíztatta a Forma-1 szurkolóit Fernando Alonso, aki a hétvégi, németországi Európa Nagydíjon az idén eddig megszokotthoz hasonló izgalmakra számít.

Alonso kételkedik a Ferrariban

#alt#
Schumacher tesztel (fotó: AFP)
Legutóbb Imolában Michael Schumacher a Ferrarival legyőzte a világbajnokot, de a Renault-pilóta nem biztos benne, hogy újra a piros autó lesz az első számú ellenfele. "Különösen a McLarenektől várok sokat, hazai pályájukon nagyon erősek. A Ferrarival bizonytalan vagyok, még kérdéses, hogy folyamatosan tudják-e hozni az imolai formájukat. Eddig ugyanazokon a pályákon voltak gyorsak, mint tavaly, meglátjuk, hogy alakul idén."

"A Nürburgringen is gyors leszek"

Schumacher állítja, a Nürburgringen ugyanúgy versenyben lesznek az első helyért, mint San Marinóban. "Mindig különleges ide érkeznem, és ezúttal boldogabb vagyok a szokásosnál. Az imolai győzelem, valamint a remek teszteredmények után bízom benne, hogy a győzelemért indulunk. A kezdeti gondjainkat megoldottuk, partiban leszünk bárkivel, alig várom már, hogy kezdődjön a csata" - írta a hétszeres világelső saját honlapján.

Agresszív Renault

A Renault-nál nem titkolják, Kimi Raikkönentől tartanak leginkább, de a mclarenes eddig nem bizonyította, hogy félni kellene tőle. A franciák már a továbbfejlesztett motorjukkal indulnak, de a Mercedes is új, erősebb erőművel próbálkozik.

"Agresszívnak kell lennünk. Az autó erős, és mindkét pilótánk a motorunk B-változatát használhatja. A győzelemre hajtunk" - nyilatkozta a Renault egyik technikai főnöke, Bob Bell.

Raikkönen csak egy körrel vezetne tovább

Raikkönen tavaly az utolsó körig vezetett, akkor viszont az elkopott gumija miatt kicsúszott.

"Imolában lehetetlen volt előzni, még úgy is, ha gyorsabb voltál az ellenfelednél. Remélem, ezúttal ki tudjuk használni a taktikánkat, és jó eredményt érünk el. Kevésbé drámai versenyre számítok, mint a tavalyi" - idézte a finn pilótát az f1racing.net.

Az Európa GP hétvégéje pénteken 11 órakor kezdődik az első szabadedzéssel, az időmérőt szombaton, a futamot vasárnap 14 órakor indítják.

Ide helyett Montagny indul a Super Agurinál

A japán Ide Judzsi helyett a francia Franck Montagny lesz a Super Aguri csapat egyik versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság ötödik futamán, a hétvégi Európa Nagydíjon.
A sorozatban idén debütáló csapat tájékoztatása szerint Ide harmadik számú pilótaként a pénteki szabadedzések során jut majd szerephez.
Az istálló a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kifejezett kérésére minősítette vissza a 31 éves japán pilótát. A FIA szerint ugyanis Idének még sok tesztelésre van szüksége ahhoz, hogy a Forma-1-ben versenyezzen.
"Elfogadjuk a szövetség észrevételeit, és megpróbálunk Ide számára megfelelő mennyiségű gyakorlási lehetőséget biztosítani. Sajnos a csapatot csak a szezon előtti utolsó pillanatokban sikerült kialakítani, ezért nem tudott eleget tesztelni" - mondta Aguri Suzuki, a csapat tulajdonosa.
A FIA a pilóták egybehangzó véleményét közvetítette a Super Aguri felé. A versenyzők az április 23-i San Marinó-i Nagydíjat követően fogalmazták meg aggályaikat, miután Ide a rajtnál érthetetlen módon belerohant Christijan Albers (Midland F1) autójába.
Montagny ebben a szezonban eddig harmadik számú pilótaként dolgozott az Agurinál, korábban pedig a Renault-nál volt hasonló szerepkörben.
A sorozatban pont nélkül álló Super Aguri első számú pilótája a szintén japán Szato Takuma. (MTI)