Finn pilóta veszi át Fernando Alonso helyét a Renault-nál

2006.06.14. 12:54
Biztosan lesz egy finn versenyzője a Renault-nak 2007-ben, állítja az istálló olasz pilótája, Giancarlo Fisichella. A tesztelő Heikki Kovalainen vagy a mclarenes Kimi Raikkönen esélyes a távozó Fernando Alonso helyére, de az sem elképzelhetetlen, hogy mindketten a Renault-nál kötnek ki.
Valószínűleg tudja már Giancarlo Fisichella, a Renault pilótája, hogy ki veszi át az év végén távozó csapattársa helyét a francia-angol istállónál.

Kovalainen vagy Raikkönen?

Az olasz versenyző a gárda monzai tesztelésén a Gazzetta dello Sport újságírójának annyit árult el, hogy egy finn érkezik a spanyol helyett. "Biztos, hogy Finnországból jön valaki" - nyilatkozta Fisichella.

A világbajnok, idén is vezető Fernando Alonso már tavaly decemberben megállapodott a McLaren-Mercedesszel, hogy 2007-től hozzájuk igazol. Utódja lehet az eddig Renault-tesztpilóta, természetesen finn Heikki Kovalainen, de az sem zárható ki teljesen, hogy csere lesz, és Kimi Raikkönen otthagyja a McLarent.

Esetleg mindkettő?

Flavio Briatore Renault-főnök korábban nyíltan dicsérte Kovalainent, de az Európa GP-n állítólag tett egy kísérletet Raikkönen leigazolására. A világklasszis nem elégedett helyével az idén gyengén teljesítő mercedeses csapatnál, szinte biztosan távozni fog, ám valószínűbb, hogy a Ferrarit választja.

Ön mit szeretne?

Nem biztos még a Renault-nál Giancarlo Fisichella helye sem, ugyanis szerződése az idény végén lejár, és egyelőre nem hosszabbították meg. Ő maradni szeretne, bízik is benne, hogy Briatore számít rá, de közepes eredményei miatt jövője kétséges. Előfordulhat az is, hogy 2007-ben két finn pilóta vezet majd a Renault-nál.

De mit csinál Schumacher?

Szinte minden Michael Schumacher döntésétől függ, de szeptemberig szinte biztosan nem derül ki, hogy marad-e a Forma-1-ben a Ferrarinál vagy visszavonul.