Montoyát kirúgta a McLaren

2006.07.11. 13:15
Elküldte a McLaren-Mercedes kolumbiai pilótáját, Juan Pablo Montoyát. A versenyző a szezon végén akarta elhagyni a Forma-1-et, de az angol team kedden közleményben jelentette be, hogy azonnal szakítanak, mert így minden félnek jobb: Montoya várhatja második gyerekét és készülhet a NASCAR-karrierjére, a McLaren pedig új versenyzőt kereshet a helyére. Egyelőre tesztelőjük, Pedro de la Rosa a beugró, de hamarosan érkezhet a szupertehetség, Lewis Hamilton, aki az F-1 első fekete pilótája lenne.
Szakított a McLaren-Mercedes és Juan-Pablo Montoya: a hétvégi Francia Nagydíjon már nem ő vezeti az istálló egyik autóját.

Menjen azonnal

A kolumbiai versenyző vasárnap jelentette be, hogy a szezon végén elhagyja a Forma-1-et, és a NASCAR-ba igazol, de a csapat jobbnak látta, ha versenyzőjük azonnal kiszáll.

"Juan Pablo nagyszerű pilóta és rokonszenves karakter, biztosan sikeres lesz a NASCAR-ban. Rengeteg dolog zajlik az életében, ezért megyegyeztünk, a legjobb, ha rögtön befejezi, és elkezd készülni az új karrierjére" - írta a McLaren hivatalos közleményében Ron Dennis csapatfőnök.

Semmi motivációja nem maradt az F-1-ben

Montoya szerződése az év végén lejár, már korábban eldőlt, a McLaren biztosan nem hosszabbítja meg, az új munkaadójával pedig semmilyen motivációja nem maradt az F-1-ben. Felesége szeptemberre várja második gyereküket, és szakmai szempontból is jobb, ha új autójával már a nyáron elkezdhet ismerkedni a 30 éves versenyző.

Franciaországban a team tesztpilótája, Pedro de la Rosa veszi át Montoya helyét. A spanyol tartalék eddig egy futamon vett részt az angol csapat színeiben, a tavalyi Bahreini GP-n ötödik lett, remek vezetéssel. A másik autójuk továbbra is Kimi Raikkönené.


Lewis Hamilton

"Hamilton az F-1-ben lesz"

A McLaren viszont csak a következő futamról ír, nem biztos, hogy de la Rosa a további hét idei nagydíjon is lehetőséget kap. A GP2-ben futó szupertehetség, Lewis Hamilton a McLaren igazoltja, idén nyert Monacóban és Silverstone-ban is - utóbbin szenzációs előzésekkel - hamarosan készen áll a váltásra, nagyon valószínű, hogy Dennisék már az ő érkezését készítik elő.

"Hamilton nem sokára a Forma-1-ben lesz, de még nem tudni, melyik csapattal" - nyilatkozta néhány hete Dennis.

Az új angol reménység 21 éves, nagyon gyors, és a Forma-1 első fekete pilótája lehet.