A Renault lengéscsillapítója nélkül is tud nyerni

2006.08.24. 14:11
Készen áll a Forma-1-es világbajnokság következő, hétvégi futamára mindkét vb-esélyes, a címvédő Fernando Alonso és a hétszeres bajnok Michael Schumacher. A spanyol biztos benne, hogy a héten végleg betiltott lengéscsillapítójuk nélkül is tud nyerni, a német a tapasztalatában bízik, de sikerben reménykedik a peches Raikkönen is.
"Idén már láttuk, a legkisebb módosítás is változtathat az erőviszonyokon, de az adataik alapján úgy gondolom, versenyképesek leszünk. A világbajnoki harc újabb állomásához értünk, felkészültünk az isztambuli kihívásra" - nyilatkozta a hétvégi Török Nagydíj előtt Michael Schumacher, aki huszonötről csökkentette tíz pontra hátrányát az utóbbi négy futamon a vb-t vezető Fernando Alonso mögött.

A szenzációs Magyar Nagydíjhoz hasonló küzdelemre nem lehet biztosan számítani, de az isztambuli pálya az egyik legszórakoztatóbb az összes közül, mind a pilótáknak, mind a versenyzőknek, így újabb izgalmas futam várható.

A Renault pontelőnnyel, viszont továbbra is találmánya, a kedden véglegesen betiltott lengéscsillapítója nélkül indul. Alonso szerint ez nem befolyásolja a szereplésüket.

"Abban a helyzetben vagyok, amiben mindenki lenni szeretne, tíz ponttal a világbajnokság élén - idézte az f1racing.net a tavalyi világbajnokot. - Németország után nyomás alatt volt a csapat, de Magyarországon bizonyítottuk, hogy az R26 még mindig nagyon versenyképes. Magabiztos vagyok, mert az isztambuli pálya fekszik a kocsinknak, a Michelintől meg jó gumikat kapunk".

Ő és Schumacher favoritok, de tavaly Kimi Raikkönen egyik legmeggyőzőbb sikerét szerezte a török pályán, és ha az utóbbi két nagydíjon nincs balszerencséje, talán az első helyért is küzdhetett volna. Reméli, Isztambulban megszakad pechsorozata.

"Tavaly az első kockából indulva megnyertem a versenyt, nagyszerű lenne, ha ismételnék. A Hungaroringen újra erősnek éreztem a gépet, úgy hogy idén is megpróbálok győzni" - bizakodott Raikkönen, aki Budapesten túlesett néhány pályán kívüli kalandon is.

A Török GP pénteken a szabadedzésekkel kezdődik, szombaton délután egy órakor, a szokásosnál hatvan perccel korábban indul az időmérő, de a futam már a rendes, 14 órai időpontban rajtol vasárnap.