Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alonso: A Forma-1 nem sport többé

2006.09.10. 13:49
Rendkívül csalódott büntetése miatt Fernando Alonso. A világbajnok szerint gondot okozhat, ha tényleg úgy látták az ellenőrök, hogy ő feltartotta Felipe Massát a szombati időmérőn.
"Senkit nem akartam akadályozni, szándékomban sem állt, és nem is tettem. Imádom a Forma-1-et, a szurkolókat, de az F-1-et a továbbiakban nem tekintem sportnak" - nyilatkozta a monzai újságíróknak vasárnap reggel Fernando Alonso.

A Renault megtörtnek tűnik

A vb-címvédőt szombati büntetésére reagált: az időmérőn elvették három leggyorsabb körét, mert a versenybírák szerint az utolsó gyorsköre előtti felvezető fordulójában feltartotta Felipe Massát. A videófelvételeket látva elképzelhetetlen, hogy akadályozta volna a ferrarist, de az olasz csapat, illetve a brazil pilóta feljelentették Alonsót, és nekik adtak igazat.

Szombat este a Renault technikai igazgatója, Pat Symonds elemezte a történteket, és cáfolta, hogy Alonsó bárkit is blokkolt volna, illetve, a bírákat kritizálta.

Alonso hasonló véleményen van: "Ha ez már feltartásnak számít, komoly gondjaink lesznek a jövőben az időmérőkön. Ha ez már blokkolás, akkor nem tudom, hogyan fogunk versenyezni, ha a kocsik között ennél nagyobb távolságnak kell lennie".

Vasárnap megszólalt a Renault-csapatfőnök Flavio Briatore is.

Az istálló védi pilótáját

"Fernandót megbüntették, pedig senkit nem akart feltartani. Az autója a defektnél megsérült, veszélyes volt őt visszaküldeni a pályára. De megtettük, mert világbajnokságot akarunk nyerni, és mert a nézőknek show kell. Azt mondtuk neki a rádión, hajts, ahogy csak tudsz, mert nagyon kevés időnk van körbeérni. Mindent tökéletesen csinált, megfutotta a leggyorsabb körét, eszében sem volt Massát akadályozni" - idézte a menedzsert az autosport.com.

Mosley is megszólalt az ügyben

A Ferraritól nem nyilatkoztak a büntetéssel kapcsolatban, Max Mosley, az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) elnöke viszont igen. Kijelentette, egyetért a bírák döntésével, de jövőre megváltoztathatják a feltartással kapcsolatos szabályokat.