Räikkönen nem örökli meg Schumacher kiváltságait

2006.12.28. 10:20
A Ferrarinál is vége annak az időszaknak, hogy az első számú pilóta érdekeinek rendelik alá a társ versenyzését is. A Michael Schumachernek évtizedig kijáró előny nem lesz Kimi Räikkönené is, legalábbis az év elején.

Stefano Domenicali, a Forma-1-es Ferrari sportigazgatója kijelentette, hogy az istálló két pilótája, a brazil Felipe Massa és a finn Kimi Räikkönen teljesen azonos "elbánásban" részesül.

Domenicali szerint ezzel új időszak következik a csapat életében.

Kivételezés nincs, de mosolyogni kell hozzá

"Egyformán minden támogatást megkapnak tőlünk, nem lesz semmiféle megkülönböztetés. Legalábbis az idény elején" - mondta, arra célozva, hogy a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher különleges privilégiumokat élvezett a maranellói gárdánál.

A sportigazgató kitért arra is, hogy Räikkönennek a Ferrarinál jóval többet kell majd mosolyognia, mert a McLarennél ezt csak nagyon ritkán tette.

Räikkönen felé persze nem ez az első kívánalom a Ferrari-vezetők részéről: Jean Todt azt üzente a finnek, hogy italozzon egy kicsit visszafogottabban, Luca di Montezemolo meg noszogatta, hogy a szerencsétlen mclarenes évek után nyerje meg 2007-ben a vébét.

Schumacher mögé fel kellett sorakozni

Ami pedig a pilótasorrendet illeti a Ferrarinál, Michael Schumacher tizenegyéves jelenléte során mindvégig a német "alárendeltjei" voltak csapattársai, Eddie Irvine, Rubens Barrichello és Felipe Massa is. Egy rövid időszakot kivéve, amikor a balesetből visszatérő Schumachernek Irvine-t kellett segítenie a vébényerés érdekében. A riválisok általában nem nézték jó szemmel, hogy a Ferrari csapatutasításokkal is hajlandó volt első számú pilótájának kedvezni, társa kárára.

Schumacher azt mondta, ő soha sem kért elsőséget, a felállást utólag úgy értelmezte, a szezon elején mindkét pilóta egyenlő feltételeket kap, majd kiderül, melyikük a jobb, és aztán azt kell támogatnia az istállónak. Persze a német csak olyan társakat kapott maga mellé, akik egyértelműen gyengébbek voltak nála.