Raikkönen: A Ferrarinál sokkal jobb, mint a McLarennél

2007.01.03. 13:18
Jobban érzi magát a Ferrarinál Kimi Raikkönen, mint előző csapatánál, a McLarennél, igaz, az olaszok autóját sem vezette még, és egyetlen mérnökükkel sem dolgozott együtt. A főnökök is sokkal kedvesebbek - nyilatkozta egy finn lapnak.

Egy métert nem tett még meg Forma-1-es Ferrarival, mégis jobban érzi magát az olasz istállónál Kimi Raikkönen, mint előző csapatánál, a Mclarennél. A finn pilóta öt év után, a 2006-os szezon végén váltott csapatot, de mivel szerződése december 31-ig élt a McLarennel, és annak vezetői nem engedélyezték, egyelőre piros versenyautót még nem próbálhatott ki.

Barátságosabb a légkör

"Máris remekül érzem magam a Ferrarinál, még akkor is, ha az autót még nem vezethettem. Megfogott a közeg, ami jóval barátságosabb itt, mint a McLarennél. Ráadásul az is kevésbé érdekli őket, hogy miket írnak rólam az újságok" - nyilatkozta Raikkönen a finn Ilta-Sanomat című lapnak.

A McLarennél többször figyelmeztették a 27 éves versenyzőt, fogja vissza bohém életmódját, ugyanis többször készült róla részegen fotó, sőt, egyszer videóra vették, amikor egy jachton nem tudott magáról. A Ferrari főnökei, az elnök Luca di Montezemolo és a csapatvezető Jean Todt már jelezték, semmi problémájuk vele, ha Raikkönen alkoholizál, csak nyilvánosan ne igyon túl sokat.

Todt tud bánni a finnekkel

"Todt egy normális ember, a raliban kezdett, azaz van tapasztalata a finn pilótákkal. A lényegtelen dolgokra nem sokat ad" - mondta Raikkönen, arra utava, a francia menedzser a hetvenes-nyolcvanas években ralinavigátor volt, majd a Peugeot, illetve a Citroen Dakar-istállóját vezette, igen sikeresen. Együtt dolgozott többek között olyan ralilegendákkal, mint a szintén finn Juha Kankkunen és Ari Vatanen.

Az első Ferrari-próba január közepén lehet, a team új kocsiját valószínűleg a hónap végén mutatják be.