A Ferrari autó nélkül tarthat F1-es autóbemutatót

2007.01.08. 11:07
Elképzelhető, hogy az autó nem lesz ott a Ferrari új autójának vasárnapi bemutatóján: a gép valószínűleg nem készül el időre. Fotó viszont lesz róla.
Vasárnap, január 14-én mutatja be maranellói központjában 2007-es csapatát a Ferrari, illetve tervezi új autójának leleplezését, de, nem biztos, hogy elkészül akkorra a gép.

Az istálló vasárnap este közölte a prezentáció dátumát: jelen lesznek a pilóták, Felipe Massa és az új igazolás Kimi Raikkönen, illetve az átalakított vezetőség tagjai. A kocsi, ami a lényege lenne az eseménynek, valószínűleg nem lesz ott, nyilatkozta az autosport.com-nak a Ferrari egyik szóvivője.

Az eddig közölt bemutatók időpontjai

Toyota - január 12.
Ferrari - január 14.
McLaren - január 15.
BMW - január 16.
Renault - január 24.
Honda - január 25.
Williams - február 2.

"Egy előzetest megmutatunk a sajtónak a gépről, ám még nem tudjuk, hogy elkészül-e" - utalt arra a furcsaságra, hogy ha ott is lesz az kocsi, nem lehet lefényképezni, csak a csapattól kiadott fotókat szabad nyilvánosságra hozni.

Ugyanilyen szokatlan, hogy az autó pályára küldését a vasárnapot követő hétfőre tervezik. A fotósokat, ha összejön a próba, ekkor is kitiltják a fioranói pályáról. Felipe Massa vezethetné először az új konstrukciót, míg Kimi Raikkönen csak egy héttel később próbálhatná ki, Mugellóban.

A Ferrari kapkodását talán az indokolhatja, hogy a nagy 2007-es riválisnak tartott McLaren-Mercedes, Fernando Alonso csapata, január 15-én, hétfőn mutatja be új gépét, illetve pilótáit.