Képek már vannak az új Ferrariról

2007.01.14. 19:27
A Ferrari még titkolózik, az újságírók mindössze öt percre láthatták a jövő évi Forma-1-es autót, képeket viszont már bemutattak róla. A napokban ki is próbálják, bár az az esemény nem lesz nyilvános. A csapatnál két új arc is feltűnt.

Az eredeti terveknek megfelelően a Ferrari egy nappal megelőzte az idén nagy terveket szövögető, és a világbajnok pilótát, Fernando Alonsót a soraiban tudó McLarent, mégsem lehetnek igazán boldogok a csapatnál.


A 2007-es Forma-1-es versenyautót ugyanis csak képen sikerült bemutatniuk - az újságírók öt percre láthatták az autót, a fotósokat azonban kizérták erről -, a szokásos nagyszabású ceremónia, a hivatalos leleplezés, és a pilóták pózolása egyelőre elmaradt. (A McLaren hétfőn Valenciában mutatja be az autót.)

A képeket vasárnap délután a csapat honlapján hozták nyilvánosságra, és megállapítható, hogy az utóbbi évekhez viszonyítva ez az első tűzpiros autó, a szponzorok neveit azonban még nem festették rá, noha a Mabudala nevű, Abi Dhabi székhelyű arab céggel már megállapodtak.


A hírek szerint az autót a napokban kipróbálják, bár az az esemény sem lesz nyilvános, vagyis továbbra is titkolózik a legerősebb versenyzőpárral - Massa és Räikkönen - felálló olasz istálló.

Az elnevezésben amúgy visszatértek a régi számozáshoz, az autó neve ily módon F2007. A Gazzetta tudomása szerint ez a konstrukció - egy alkatrész módosításával - körülbelül tíz kilóval könnyebb az előző évinél, a motorja pedig perceként tizenkilencezer fordulatra képes.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher ugyan jelen volt az eseményen, nem találkozott a médiával, Felipe Massa is csak pár kérdésre felelt, aztán eltűnt. Annyit azért megjegyzett, hogy képesnek tartja magát a világbajnoki visszahódítására.

A korábbi háromszoros bajnok Niki Lauda szerint a szezon elején érezhető lesz a csapat dominanciája, ami az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhető.

Az eddigi csapatfőnök, Jean Todt a jövőben igazgató lesz, helyét Stefano Domenicali veszi át. Az egyéves szabadságot kivevő technikai igazgató, Ross Brawn örökét Mario Almondo veszi át.