A McLaren-Mercedes bemutatta új autóját

2007.01.15. 22:13
A McLaren-Mercedes Valenciában ünnepélyes keretek között bemutatta új Forma1-es autóit, az MP4-22-eseket. A bemutatón egyöntetű vélemény volt, a csapat számára csak a világbajnoki cím az elfogadható eredmény. Az ünnepély után, a csapat két pilótája Fernando Alonso és Lewis Hamilton, Valencia belvárosában több kört is megtett az istálló tavalyi autójával, mintegy százezer néző előtt.

Fernando Alonso és új csapata, a McLaren-Mercedes számára kizárólag a Forma-1-es világbajnoki cím elhódítása az elfogadható eredmény - hangzott el a csapat hétfői, valenciai autóbemutatóján, melyen késő este leplezték le az új autókat, az MP4-22-eseket.

A megfelelő időpontban, a megfelelő csapatban

"Egy világbajnok nem azért vált csapatot, hogy új helyén csak második vagy harmadik legyen" - mondta Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója. "Mi sem azért szerződtettük, hogy dobogós legyen. Vb-címet várunk Fernandótól, ez nem is lehet kérdéses."


Kattintson!

A 25 éves spanyol pilóta az elmúlt két évben a Renault-val megnyerte a vb-t. "Minden adott ahhoz, hogy 1999 után ismét a McLaren legyen a világ legjobbja. A megfelelő időpontban, a megfelelő csapatba szerződtem. Az autónkról csak a legjobbakat mondhatom, december 15-én már volt alkalmam kipróbálni, persze még a tavalyit. Ha véletlenül az első vb-futamig, a március 18-i Ausztrál Nagydíjig egyszer sem ülnék bele, akkor sem lenne számomra ismeretlen."

Esti bemutató Valencia belvárosában

Alonso szerint a Ferrari lesz a legerősebb rivális. "Nem hiszem, hogy Michael Schumacher visszavonulása után gyengülnének az olaszok. Ott is minden feltétel adott a világbajnokság megnyeréséhez és elsők is lehetnének, ha mi nem előznénk meg őket."

A McLaren-Mercedes másik pilótája a 22 éves újonc brit Lewis Hamilton lesz. "Óriási élmény minden nap, amit a csapatnál tölthetek. Igyekszem minél többet tanulni Fernandótól és amennyire tudom, segíteni az újabb címvédésben."

A bemutató fénypontja az új autók késő esti bemutatója volt, amikor több mint százezer néző előtt a Valencia belvárosában kialakított 3,6 kilométeres pályán mutatták be a Forma-1-es McLaren-Mercedes új fényezését, 2007 után öt évig biztosan a Vodafone lesz a névadó szponzor. Utána termésyetesen az MP4-22-eseket is bemutatták.

A Vodafone a főszponzor

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso több kört is megtett a tavalyi autóval, az eseményről a spanyol televízió élő közvetítésben számolt be. Az új gép egyébként nagyban hasonlít a tavalyira, az oldala azonban fekete helyett piros és a Vodafone lógója szerepel rajta. Az MP4-22-es hátsó szárnyainak kialakítása újszerű, érdekes megoldás, forradalminak azonban mégsem tűnik.

A Vodafone, mint a csapat főszponzora, öt plusz öt éves szerződést kötött a McLarennel, nagyjából évi 110 millió eurót (28 milliárd forint) utalhat át számára, az istállót hivatalosan Vodafone McLaren Mercedesnek nevezik.


Kattintás!

"Az autók napja" elnevezésű rendezvény költségeiből 1,5-2,5 millió eurót (380-630 millió forint) Valencia városa állt. A beszámolók szerint az első nézők már kora délután elfoglalták helyüket az ideiglenesen felépített lelátókon. A bemutatóra 1000-1500 díszvendég fogadta el a meghívást, biztonságukra több mint 600 rendőr vigyázott.