A Ferrari zsenijét akarja a Honda

2007.04.11. 14:28
Az egyéves szabadságon lévő Ross Brawnt szeretné leigazolni 2008-ra a Honda csapatfőnöke, Nick Fry. A mérnök elméletileg a Ferrarihoz térne vissza 2008-ban, de ha nem kapja meg a kívánt előléptetést, másik istálló után nézhet.

A Ferrari volt technikai igazgatóját, Ross Brawnt akarja a Hondához csábítani a japán istálló főnöke, Nick Fry. Az autosport.com úgy értesült, az angol menedzser felvette a kapcsolatot honfitársával, hogy 2008-tól az ő csapatánál dolgozzon. Brawn idén egyéves szabadságon van, eddig úgy tűnt, ha letelik, biztosan a Ferrarihoz tér vissza, ám nem ez a helyzet.

Hivatalos kapcsolat nincs

"Ross szabadon igazolhat, ahová akar, de szeretnénk azt hinni, hogy hallgatólagos megegyezés van köztünk, azaz velünk tárgyal először a jövőjéről" - nyilatkozta a Guardian című brit lapnak Luca Colajanni, az olaszok szóvivője. Azonban megerősítette, semmilyen hivatalos kötelék nincs Brawn és existállója között.


Brawn és volt főnöke, Jean Todt (fotó: AFP)

A Zseni becenevű mérnök tavaly év végén vonult pihenőre tízévnyi olaszországi munka után. Nem titkolja, szeretne újra Angliában dolgozni, de mindenekelőtt új kihívást keres, miután Michael Schumacherrel 2000 és 2004 között zsinórban ötször nyert világbajnokságot. A duó előtte már a Benettonnál is szerzett két címet 1994-ben és 1995-ben.

Csapatfőnök szeretne lenni?

"A Ferrarinak annyi mindent köszönhetek, úgy helyes, ha velük beszélek elsőként. De ha visszatérek hozzájuk, új kihívásra van szükségem" - idézte Brawnt az autosport.com. A szakoldal szerint ez azt jelenti, akkor tér hozzájuk vissza, ha az eddigi technikai igazgatói szék helyett csapatfőnökké léptetnék elő, és a már télen feljebb helyezett, de még régi posztján is aktív Jean Todt feladatait vehetné át.

A csábító óvatos

Az évet borzasztóan kezdő, Ausztráliában és Malajziában is szenvedő, pontszerző hely közelébe sem kerülő Hondához Fry hívja, a mély gödörben lévő team kipofozása remek motiváció lehetne számára. Fry az Autosportnak nem erősítette meg, hogy tárgyalt Brawnnal, kitérő választ adott: "Mindegyik csapatnak hasznára lenne. A miénkre vagy máséra egyaránt, de biztos vagyok benne a Ferrarival van valamilyen megegyezése."

Ha Colajanninak hinni lehet, és tényleg nincs, az angliai Brackley-i központú Honda esélyes lehet Brawn megszerzésére, feltéve, ha a Ferrarinál nem kapja meg a csapatfőnöki munkát.