A Spyker-Ferrari magával húzza a csövet és a benzinkutast

2007.07.03. 13:24
Kockáztatott és előzött Fernando Alonso a Francia Nagydíjon, manőverét még a szakértő is hitetetlenkedve nézte. Cristijan Albers Forma-1-es hétvégéje négy pályaelhagyásáról és egy szerencsés kimenetelű boxbalesetről marad emlékezetes. Videók.

Az idény legkockázatosabb előzését mutatta be a Francia Nagydíjon Fernando Alonso, amikor a pálya egyik leggyorsabb kanyarjában ment el Nick Heidfeld mellett.

A világbajnok egy szombati technikai gond miatt csak a tizedik helyről indulhatott, így a pontszerző helyért több autón át kellett jutnia. Heidfelddel sokáig nem bírt, mert a német remekül védte a pozícióját, így végül olyan helyen próbálkozott, ahol a BMW-s biztosan nem számított rá.

"Azon a ponton nem is lehet előzni" - elemezte a látottakat Christian Danner, volt F-1-pilóta, a német RTL televízió szakkommentátora. Igaz, hiszen a szupergyors s-kanyarban két autó nem fér el egymás mellett, Heidfeldnek le kellett mennie a pályáról, hogy ne ütközzenek össze.

Alonso második tankolása után viszont újra riválisa mögé került, mert a futam utolsó harmadában többször hibázott. Végül hetedik lett Heidfeld és Giancarlo Fisichella mögött.

Nem csak a futama, az egész hétvégéje borzasztóan alakult a spykeres Cristijan Albersnek. Az első pénteki szabadedzésen az első kanyarban hagyta el a pályát.

Néhány órával később, a második tréningen a sikánt nem tudta bevenni, végigfutott a füvön, majd a kavicságyakon.

Szombaton a harmadik gyakorláson ugyanebben a kanyarban hibázott, újra nem tudott befordulni.

Az időmérőn valamelyest javított, megelőzte csapattársát, Adrian Sutilt, és utolsó előttinek kvalifikálta magát a futamra.

A nagydíjon viszont az év hülyeségével megkoronázta teljesítményét, amikor a tankolásnál túl hamar indult el, magával húzta az egész csövet, ami leszakadt a töltőberendezésről, és elsodort három-négy szerelőt. Néhány liter üzemanyag szétspriccelt a boxutcában, Albers száz méter után vette észre, hogy négyméteres valami lifeg a kocsi bal oldalán. Félreállt, feladta a futamot.

"A legjobb a mai napban, hogy senki nem sérült meg a depóban. Hibáztam, azt hittem fel fogják emelni a nyalókát. Életemben először történt velem ilyen, és remélem utoljára" - nyilatkozta kiesése után Albers a f1.gpupdate.net-nek.