Hamiltont megleckéztették

2007.07.09. 17:05
Leckét kapott a Brit GP-n Lewis Hamilton: a vb-t vezető újonc pilóta lemaradva lett harmadik hazai futamán, ígéri, megpróbál fejlődni, hogy újra versenyben lehessen Raikkönennel és Alonsóval.

Leggyengébb versenyét futotta a Forma-1-ben Lewis Hamilton a vasárnapi Brit GP-n. Saját rajongói előtt szombaton megszerezte az első rajthelyet, másnap mégis csak harmadik lett, ráadásul bő fél perccel a győztes Kimi Raikkönen és második helyezett csapattársa, Fernando Alonso mögött.

"Jó leckét kaptam, javulnom kell, és ez is a célom" - idézte az önkritikus Hamiltont a BBC.

Az újonc dobogós sorozatát megtartotta, de a győzelemre valójában egy pillanatig sem volt esélye. Sőt, elismerte, hátrébb csúszott volna, ha a ferraris Felipe Massának nem kell a depóból indulnia: "Ha Felipének nem áll le a kocsija a rajtnál, csupán negyedikként végzek".

Gondjait a nem tökéletes autó okozta. "Azt hiszem, hibáztam a beállításoknál, nem Alonso megoldását használtam a gép hátuljánál. Emiatt voltak problémáim a futamon" - mondta el a tehetség, aki a korábbi nagydíjakon általában átvette csapattársa ötleteit.

Két futamgyőzelmét Montrealban és Indianapolisban szerezte, ahol előtte még sosem vezetett, így őt is meglepte, hogy a jól ismert Silverstone-ban nem volt elég gyors.

"Olyan pályákra megyünk, amiket ismerek, egyszerűbb kellene, hogy legyen a dolgom, még sincs így. Mentem már itt, mégis szenvedtem, lassú voltam."

Hamilton elárulta, a kvalifikáción már érezte, a versenyen gond lehet: "Az időmérőn sem voltam olyan gyors, mint kellett volna, de akkor már késő változtatni. A kilencedik dobogónak örülnöm kell, de legközelebbi versenyen jobbra számítok".

Eddigi kilenc GP-jén rendre a pódiumon végzett, a silverstone-i harmadik hely pályafutása első csalódása.

Két hét múlva a nürburgringi Európa GP következik, Hamilton itt alsóbb kategóriákban már futott, F1-es autóval még nem.

A 22 éves pilóta a vb-t 12 ponttal vezeti Alonso, 18-cal Raikkönen előtt. A negyedik Felipe Massa 19-cel van mögötte.