Mit szórtak a Ferrarik tankjába?

2007.07.13. 17:20
Három héten belül megtudjuk, milyen port találtak a Ferrari F1-es autóinak tankjában néhány nappal a Monacói GP előtt, május végén. Az eset szorosan kapcsolódhat a kémügyhöz.

Augusztus elején derül ki, milyen anyagot talált a Ferrari Forma-1-es autóinak tankjában néhány nappal a Monacói Nagydíj előtt.

Június végén merült fel, valaki fehér port szórt az olasz istálló gépeibe, a gyanúsított Nigel Stepney, a folyamatban lévő kémügy kulcsfigurája.

Az ismeretlen minta már a modenai ügyészségnél van, hamarosan elemzik, majd nyilvánosságra hozzák, mi az.

"Amennyire én tudom, nem kalcium-foszfát, egyáltalán nem az. Augusztus 3-án vagy 4-én meglátjuk, mi a vizsgálat eredménye, illetve megtudjuk, mik lehetnek a szer hatásai" - nyilatkozta Giuseppe Tibis, modenai ügyész a Gazzetta dello Sport-nak. (A kalcium-foszfátot étrend kiegészítőként sportolóknak ajánlják.)

Stepney-t azzal gyanúsítják, kiadta a McLaren főtervezőjének a 2007-es Ferrari-versenykocsi terveit, szigorúan bizalmas dokumentumokat. Az istállótól kirúgták, de tagadja, hogy ő juttatta az ellenfél szakemberéhez az a dossziét, amit mindkettejük lakásán megtaláltak.

Olaszországban hatósági eljárás indult ellene, Angliában a mclarenes gyanúsított Mike Coughlan és neje áll bíróság elé, bár az ő ügyük egyelőre szünetel, mert bizonyos pontokban peren kívül megállapodtak a Ferrarival, és segítik a nyomozást.