Hamilton nyerte a spái tesztet

2007.07.13. 12:31
Szűk két év után a héten újra Forma-1-es autók köröztek Spa-Franchorchamps-ban, háromnapos teszten. Az összesített eredmények alapján Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, a McLaren és a Ferrari mindig az élen végzett.

Majdnem két év után tért vissza a Forma-1-es mezőny Spába: a tavalyi törölt futamot követően háromnapos teszttel készülhettek a csapatok a jövő hétvégi Európa GP-re, illetve a szezon további részére, különösen a szeptember közepi Belga Nagydíjra.

A pilótáknak szerencséjük volt, kedden egyáltalán nem esett az eső - sőt, sütött a nap -, de másnap és csütörtökön is sok kört tudtak megtenni szárazon.

A néhány helyen módosított pályán természetesen a McLarenek és a Ferrarik voltak a leggyorsabbak, egyszer az angol, kétszer az olasz istálló versenyzője zárt az élen. Eredményeiket megközelíteni csak a BMW-s Robert Kubica tudta, a többiek hat-hét tizedmásodperccel elmaradtak tőlük.


Spában mindig esik az eső (fotó: AFP)

Keddi idejével Lewis Hamilton lett a hét legjobbja. Először vezetett Spában Forma-1-es autót, de sikerült megelőznie a tapasztaltabbakat, a szerdai első Massát persze csak 85 ezreddel.

Az újonc csapattársánál, Fernando Alonsónál szűk fél másodperccel volt gyorsabb, a spanyol két napot gyakorolt, de kedvezőtlenebb időben. A csütörtöki legjobb, Kimi Raikkönen bizonyult a legkevésbé gyorsnak a négy menő közül, de csupán három századdal futott gyengébbet Alonsónál.

A montreali balesete után szárnyaló Robert Kubica legjobbja, az 1:47.059 még fél másodpercen belül van Hamilton csúcsához képest, és 17 ezredre Raikkönentől, azaz remek teljesítmény.

A pilóták az új Buszmegálló-sikánnal és a célegyenes végi hajtű átalakításával elégedettek, de a szűk boxbejárat miatt panaszkodtak egy kicsit.

A Belga Nagydíjat szeptember 16-án rendezik.

Összesített eredmények, Spa, július 10-12.

1. Hamilton McLaren-Mercedes (Bridgestone) 1:46.613 81 kör, kedd
2. Massa Ferrari (B) 1:46.698 54, szerda
3. Alonso McLaren-Mercedes (B) 1:47.012 68, szerda
4. Raikkonen Ferrari (B) 1:47.042 69, csütörtök
5. Kubica BMW-Sauber (B) 1:47.059 80, kedd
6. Webber Red Bull-Renault (B) 1:47.699 44, csütörtök
(Az autosport.com nem hivatalos adatai.)