Hamilton: Teljesen jól vagyok

2007.07.21. 18:13
Jól van balesete után és valószínűleg indulhat a vasárnapi Európa Nagydíjon Lewis Hamilton. Át kell esnie viszont egy FIA-vizsgálaton is, vasárnap reggel, részvétele csak az után válhat biztossá.

Jól érzi magát karambolja után Lewis Hamilton. A McLaren-Mercedes pilótája az Európa GP időmérőjének vége felé hagyta el az aszfaltot 260 kilométer/órás tempónál, és rohant jócskán 200 fölötti sebességgel a gumifalnak. Az ülésből nem tudott rendesen kiszállni, mentővel vitték kórházba.

"Abszolút jól vagyok, nagyon jól gondoskodtak rólam" - idézte a pályán rögtönzött sajtótájékoztatót tartó pilótát az autosport.com szűk három órával balesete után.

Az újoncot helikopterrel szállították egy Nürburgring melletti klinikára CT-vizsgálatra, de az is negatív eredményt hozott, mint a korábbi röntgenes ellenőrzés: sem agyrázkódása, sem csonttörése nincs, ki is engedték az ellenőrzések után.


Hamilton újra a pályán

Mivel eszméletét nem veszítette el egy pillanatra sem, illetve semmije nem sérült meg, úgy tűnt, ő és csapata döntheti el, rajthoz áll-e a vasárnapi nagydíjon, ám kiderült, át kell mennie az FIA-teszten is. A speciális vizsgálat vasárnap reggel lesz, így csak azt követően válhat biztossá részvétele.

"Később dől el, tudok-e versenyezni holnap. Remélem, indulhatok" - mondta a 22 éves tehetség. Istállójától már korábban közölték, hagynák őt volán mögé ülni.

A McLaren szinte percekkel a bukás után kiadta, a karambolhoz vezető durrdefektet a rosszul rögzített jobb első kerék okozta: a legvalószínűbb, hogy egy csavarkulccsal volt gond. Ron Dennis csapatfőnök elmondta, másik autójukon sem volt rendesen föltéve a kerék, de Fernando Alonsónak sikerült vele lassan eljutni a depóig.


A baleset képei

"Ismerjük a balesetet okát, örülök, hogy minden rendben van" - erősítette meg Hamilton, valóban rábukkantak a problémára.

Ha engedik, tizedik helyről kell majd indulnia, mert az időmérő hajrájában mindenki megjavította akkor még ötödik legjobb idejét.

Hamilton a vb-t 12 ponttal vezeti Fernando Alonso, 18-cal Kimi Raikkönen, 19-cel Felipe Massa előtt. Ők hárman rajtolhatnak a mezőny éléről vasárnap, a finnt a világbajnok, majd a brazil követi. A nagydíj 14 órakor kezdődik.