Vettel indulhat a Magyar Nagydíjon

2007.07.24. 15:01
A Toro Rosso kirúgná egyik pilótáját, a helyére azonnal az F1 legfiatalabb pontszerzőjét, Sebastian Vettelt ültetné - állítja a német Bild. A csere lehetőségét az istállótulajdonos Gerhard Berger és a csapatfőnök Franz Tost is megerősítette.

Egyre valószínűbb, hogy a Magyar Nagydíjra lecseréli legalább egyik pilótáját a Scuderia Toro Rosso: Franz Tost csapatfőnök legszívesebben Scott Speedtől és Vitantonio Liuzzitól is megszabadulna.

"Ha tehetném, egyiküket sem ültetném az autónkba - nyilatkozta a német Bild című bulvárlapnak, miután az Európa Nagydíjon mindkét kocsija a kavicságyban végezte. - Nem is a legutóbbi teljesítményükkel vagyok elégedetlen, hanem általánosságban azzal, amit csinálnak."

A Ferrari-motoros autók alapjában ugyanazok, mint a Red Bull gépei, csak nem Renault-motorral szerelve. A testvéristálló versenyzői harmadik és ötödik helyen végeztek a Nürburgringen.

Tost különösen Speedre haragudott meg, akivel összeveszett. "Visszatért a pályáról, megkérdeztem, miért repült ki az aszfaltról. Erre rámvigyorgott, és visszakérdezett, miért volt olyan lassú a kerékcseréje, majd hátat fordított. Megragadtam a vállát, és azt mondtam, az ügyeinket nem így szoktuk elintézni" - mesélte Tost a svájci Blicknek.

Gerhard Berger csapattulajdonossal már ki is szemelték utódját, a BMW-tesztelő Sebastian Vettelt. A húszéves idén Indianapolisban a bukása után eltiltott Robert Kubica helyére ugrott be, azonnal nyolcadik, és ezzel az F1 legfiatalabb pontszerzője lett.

"Vettel ésszerű alternatíva számunkra, de szeretném, ha vezetné az autónkat, mielőtt GP-n beleül" - idézte Bergert a Bild. A teszt a héten Jerezben össze is jöhet, és akkor már csak a BMW beleegyezése kell.

"Rajtunk nem fog múlni. A BMW-nek is ideális lenne, ha Vettel további versenyrutint szerezne" - mondta az istálló egyik névtelenül nyilatkozó tagja.

A német tehetség remek megoldás lenne, hiszen alig két hete a World Series by Renault-sorozattal járt a Hungaroringen, rengeteg kört futott, megismerte a pályát, a helyszínt, interjút is adott. Kölcsönvétele a napokban hivatalossá válhat, a Magyar Nagydíjat jövő hétvégén rendezik.